Select Page

Mâncare din rai și mâncare din iad sau cum au reușit doi frați bucătari să îmbine stilul sănătos cu plăcerile culinare păcătoase. Meniul este recomandat de nutriționist

Mâncare din rai și mâncare din iad sau cum au reușit doi frați bucătari să îmbine stilul sănătos cu plăcerile culinare păcătoase. Meniul este recomandat de nutriționist

În goana omului modern după un stil de viață sănătos, diete vegane sau raw vegane, alimente cât mai naturale, doi frați bucătari au gândit și pus pe picioare, în Cluj-Napoca, un restaurant care împacă și capra și varza. Mai pe românește, în restaurantul London Brothers: Food Heaven&Food Hell mănâncă pe săturate și după pofta inimii și veganii și carnivorii. Și iubitorii de dulciuri, pentru că, deserturile sunt dintre cele mai rafinate, diverse și delicioase.

Deserturi rafinate si gustoase in meniul London Brothers/Sursa foto: Facebook London Brothers

Meniul restaurantului este împărțit în două: parte sănătoasă și parte… păcătoasă. Cum ar veni, cine vrea să aleagă un burger vegetal, are de unde alege și cu ochii, și cu inima. Pentru că în restaurantul fraților Alin și Emanuel Runcan, bucătari școliți la institute prestigioase de gastronomie, de peste hotare, burgerii sunt roșii, verzi și negri. Iar chiflele sunt făcute chiar de ei, din ingrediente calitative, alese cu atenție.

„Am decis să ne urmam visul, fiind bucătari, nu exista ceva mai frumos decât să ai libertatea sa gătești ceea ce îți place și să vezi rezultatele muncii tale apreciate. Am ales Clujul pentru că noi credem că populația Clujului este educata culinar și deschisă la idei noi. Așa că am adus un concept nou, adresându-ne atât veganilor, cât și gurmanzilor.”, spune Emanuel Runcan, unul dintre fondatorii London Brothers: Food Heaven&Food Hell

Cei doi frați nu au împărțit doar meniul, ci și bucătăria. Astfel, Alin Runcan este chef-ul din spatele rețetelor care   conțin carne, iar Emanuel Runcan este responsabil de partea vegană.

Emanuel Runcan, responsabil de retetele vegane/Sursa foto: Facebook London Brothers

„Ne-am făcut remarcați prin originalitatea mâncărurilor. Ne adresăm tuturor oamenilor , vegani și gurmanzi, de asemenea deschiși ideilor noi și care nu vor să încerce mâncăruri ieșite din tipar. Ne dăm silința să facem totul de la zero,  pentru a ține gustul și calitatea sub control”, mai spune Emanuel Runcan

Meniu recomandat de nutriționist

Puține sunt situațiile în care nutriționiștii le recomandă consumatorilor să aleagă meniuri de restaurant. E lucru deja bine știut că, atunci când apelează la un medic nutriționist, pacientul este sfătuit să își gătească acasă, ca să controleze calitatea și cantitatea ingredientelor.

Meniul curat alcătuit de cei doi frați bucătari a atras, însă, și atenția medicului specialist în Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, Alecsandra-Andreea Budihoi, care chiar îl recomandă.

„Sănătatea are gust in meniul celor de la London Brothers, un spațiu cochet, deschis de curând în Cluj-Napoca. Acest local, un business de familie, are la bază produse homemade, cu un meniu cultural diversificat, care folosește ingrediente din alimentația de bază. Recomand cu încredere și drag, London Brothers.”, spune Dr. Alecsandra-Andreea Budihoi

Dr. Alecsandra Budihoi, medic specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

Deși sunt la început de drum pe piața gastronomică a Clujului, Alin și Emanuel Runcan sunt convinși că micul lor business va crește încet, dar sigur. Și spun că, până acum, cea mai mare provocare în drumul lor antreprenorial nu au fost criticile clienților sau teama de concurență, ci birocrația din România, care i-a ținut pe loc aproximativ 6 luni.

About The Author