Selectați pagina

Maratonul resuscitării la Cluj. Medicii SMURD vor oferi lecţii gratuite de prim-ajutor. VIDEO

Maratonul resuscitării la Cluj. Medicii SMURD vor oferi lecţii gratuite de prim-ajutor. VIDEO

Clujenii vor învăţa manevre de resuscitare de la personalul SMURD. Timp de 10 ore ei vor răspunde întrebărilor şi vor face demostraţii.

Stopul cardio-respirator poate apărea oricând, oriunde și mai ales la oricine. Cu fiecare minut de la instalarea stopului cardio-respirator, dacă nu se intervine cu măsuri de prim-ajutor, șansele de supraviețuire ale victimei scad semnificativ.

În 14 ianuarie poți învăța cum să aplici manevre de resuscitare corect la Foodcourt Vivo! din Cluj-Napoca. SMURD Cluj, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj, desfășoară o nouă ediție a Maratonului Resuscitării.

Ediția de iarnă 2023 va avea loc sâmbătă, între orele 10:00 – 20:00, iar publicul va beneficia de un curs gratuit de prim-ajutor, din partea medicilor și paramedicilor SMURD. În cadrul lecțiilor vor fi explicate manevre salvatoare, pe care le poate aplica oricine. Maratonul Resuscitării, de sâmbătă,14 ianuarie, va aborda inclusiv manevrele de resuscitare de bază ale copilului. Totodată, publicul va putea exersa tehnicile pe manechine speciale.

Atelierele încep succesiv și se repetă pentru întreaga zi, astfel încât participanții au posibilitatea să se alăture la orice oră, fără a fi necesară o înscriere prealabilă. De asemenea, limba de predare principală este româna, însă se asigură predare și în limbile engleză, germană, maghiară și franceză.

VEZI VIDEO

Proiectul a debutat în anul 2015 la inițiativa studenților voluntari din cadrul SMURD Cluj și s-a bucurat de fiecare dată de interesul publicului larg. Evenimentele au fost organizate în parteneriat cu medicii din cadrul UPU-SMURD și pompierii din cadrul ISU Cluj și s-au răspândit la nivel național.

Despre autor