Selectați pagina

Mărturii cutremurătoare: Echipa medicului Burnei a diagnosticat greșit zeci de copii și i-a chinuit cu orteze artizanale

Mărturii cutremurătoare: Echipa medicului Burnei a diagnosticat greșit zeci de copii și i-a chinuit cu orteze artizanale

Mai mulți părinți se plâng că medicii din echipa profesorului Gheorghe Burnei aplică aceleași metode greșite învățate de la mentorul lor. Este vorba despre copii diagnosticați cu picior congenital strâmb pe care părinții încearcă să îi recupereze acum în clinici private, după ce la Spitalul Marie Curie au fost greșit diagnosticați, supuși unor intervenții de gipsare incorecte sau puși să poarte orteze artizanale. Pentru a nu putea fi traşi la răspundere profesorul Burnei a avut grijă să nu întocmească fişe pentru micuţii pacienţi.

Aura are o feţită de două luni şi jumătate şi a făcut imposibilul pentru a ajunge pe mâna profesorului Burnei. A avut încredere că o va ajuta pe fiica sa să aibă o viaţă normală. Micuţa pacientă a ajuns însă pe mâna doctoriței rezidente Monica Dragoescu, care se afla sub strica îndrumare a chirurgului.

Fiica mea a fost tratată la Spitalul ”Marie Curie” timp de patru săptămâni. Inițial a fost preluată de Burnei, diagnosticată, și apoi ne-a pasat la o doctoriță rezidentă pentru gipsarea săptămânală. Timp de patru săptămâni am fost acolo în fiecare miercuri, în afară de primele 3 minute alocate de către Burnei, nu l-am mai văzut la față. Deși am cerut în mod expres să o reevalueze , mai ales când am început să vad curbura anormala apărută la tibie, în urma gipsurilor neadecvate puse de rezidentă. Dar rezidenta îmi spunea tăios, că știe ea când e momentul sa o vadă domnul profesor. Când am cerut detalii, mi s-a zis ca e bine totul și că săptămâna următoare să venim pregatiți pentru operație. Asta „dacă are timp domnul profesor, că e foarte ocupat”,a declarat pentru stirimed.ro, Aura.

Pacienta susţine că la medicul Burnei se ajungea foarte greu. În cazul Aurei consultaţia a durat trei minute – suficient pentru ca fiica ei să fie diagnosticată greșit și apoi chinuită de unul dintre discipolii lui Gheorghe Burnei.

La Spitalul ”Marie Curie” ți se impune din start să faci cum ți se spune, și că ești un norocos fără pereche ca domnul profesor ți-a alocat din timpul său. Când am ajuns la Burnei prima dată, asistenta lui a venit cu un caiet, pe care să scrie din partea cui am venit. Dacă nu era suficient de puternica „pila” nu aveai șanse sa intri la el. Fiica mea avea 9 zile și am stat încă două ore cu ea în brate, pe un hol asteptând. Un bebeluș atât de mic ar fi trebuit sa aibă prioritate. Și diagnosticul a fost greşit: varus equin bilateral predominant dreapta când defapt fiica mea are varus equin unilateral, a adăugat mămica.

Mai grav e că aceşti copii nu au fost înregistraţi niciodată în evidenţele spitalului, iar părinţii nu pot dovedi că profesorul Burnei şi rezidenţii lui au executat manevrele greşit.

Deși era pacienta lor, fiica mea nu apare în niciun registru al spitalului. M-am plimbat cu trimiterea către ortopedie în geantă pentru ca nimeni nu o înregistra nicăieri,a mai spus Aura

În aceeaşi situaţie este şi Magda al cărui băieţel nu a avut ”marea şansă” să ajungă în cabinetul profesorului Burnei, ci la doctorița Daniela Dan, un medic format de profesorul Burnei la Spitalul „Marie Curie”. Mămica povestește că doctorița o chema la consultații la o clinică privată, unde consulta ea, însă pentru pusul aparatelor gipsate, copilul era dus la „Marie Curie”.

Am fost tratată de Dan Daniela la Medlife și mă chema și la Budimex (n.red. Spitalul Marie Curie) pentru pus de gipsuri. Dan Daniela imi dădea decontările cu ștampile de la medicii din Budimex. Tratamentul făcut de dr.Dan Daniela nu a fost insotit de rapoarte in urma consultatiilor sau manevrelor de manipulare. Nu s-au facut poze cu piciorul afectat. Nu au existat protocoale privind desfasurarea tratamentului bolii varus equin, a declarat pentru stirimed.ro Magda.

Părinţii se plâng şi de faptul că micuţii erau obligaţi să poarte orteze improvizate, de la firme agreate de chirurg, deşi protezele folosite în toată Europa pentru piciorul strâmb congenital puteau fi decontate de CNAS. Din cauza echipamentelor medicale artizanale starea micuţilor s-a înrăutăţit.

Comportamentul dr. Dan Daniela a fost neprofesionist, nu a fost transparentă în prezentarea ortezelor/alternative de orteze, ortezele recomandate fiind de la firma de dispozitive medicale Centrul de Ortopedie Si Recuperare Hypocrate, Bragadiru. Ortezele alese de dânsa au fost o improvizație de proastă calitate. Piciorul a fost afectat în timpul utilizării acestor orteze, fapt ce ne-a făcut să renunțăm la serviciile doctoriței, a spus Magda.

La varus equin sunt necesare orteze timp de multi ani de zile, folosite după un program strict. În loc să prescrie orteze omologate internațional, în Spitalul Marie Curie se folosesc unele improvizate de către un domn cu care colaborează spitalul, pe care se cerea suma maximă decontata de CNAS, 1800 ron. Între timp, fiicei mele i-a ramas mai scurtă talpa de la piciorul bolnav. Este diferență de aproximativ un centimetru. Și 1 centimetru înseamnă foarte mult pentru un bebeluș, susţine Aura.

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) susțin că părinții au dreptul să aleagă orice fel de proteză. Medicii nu îi pot obliga să folosească un anumit dispozitiv.

Pentru obţinerea dispozitivului medical, în ambulatoriu, asiguraţii se adresează unui furnizor de dispozitive medicale avizat şi evaluat, care se află în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate şi care comercializează respectivul dispozitiv medical.  Rezultă că acest tip de dispozitiv medical este decontat în sistemul de asigurări sociale de sănătate doar în ambulatoriu nu şi pentru pacienţii internaţi în spital. Facem precizarea că există aproximativ 40 de furnizori de dispozitive medicale care se află în contract cu casele de asigurări de sănătate şi care oferă mai multe tipuri de orteze corectoare de statică a piciorului tip Pes Var/Valg, astfel încât asiguraţii au posibilitate să aleagă un anumit tip, se arată în răspunsul CNAS pentru stirimed.ro.

Din cauza profesorului Burnei și a echipei sale care i-au tratat greşit pe copii în Spitalul Marie Curie, părinţii au fost nevoiţi să caute ajutor în spitalele private. Toate operaţiile, procedurile medicale, şedinţele de kinetoterapie s-au făcut pe cheltuiala lor, iar sumele ajung la câteva mii de euro.

Sursa fotografiei de profil: www.gandul.info

CITIȚI ȘI ORTEZE DE PROASTĂ CALITATE DECONTATE DE STAT ȘI ORTOPEZI NEINSTRUIȚI, „REȚETA” CARE NENOROCEȘTE SUTE DE COPII

CITIȚI ȘI PROFESORUL BURNEI FĂCEA EXPERIMENTE PE COPII ȘI PRETINDEA MITĂ DE LA PĂRINȚI, SUSȚIN PROCURORII

Despre autor