Selectați pagina

Masca de protecţie devine obligatorie în unele spaţii deschise din Cluj. Vezi aici noile reguli

Masca de protecţie devine obligatorie în unele spaţii deschise din Cluj. Vezi aici noile reguli

Masca de protecţie obligatorie în Cluj. Noi reguli pentru purtarea măştii de protecţie în judeţul Cluj intră în vigoare din acest weekend. Clujenii trebuie să poarte măştile şi în spaţiile deschise aglomerate, potrivit unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

CJSU a decis în această seara ca incepând cu data de 8 august 2020, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, la întruniri de natura activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Orarul de aplicabilitate este 0-24, pe toată durata stării de alertă.

De asemenea, UAT urile vor identifica toate spatiile de tip piețe agroalimentare, piețe auto, târguri de produse și de animale , locații de tip bazar temporare sau permanente de pe raza UAT urilor, pe care le vor comunica CJSU până în data de 10.08.2020, in vederea introducerii obligativității purtării măștii in aceste zone, după consultarea DSP, a adaugat prefectul Clujului.

Despre autor