Selectați pagina

Măsuri speciale pentru a preveni infecția cu coronavirus: Spitalul de Urgență din Cluj, în carantină

Măsuri speciale pentru a preveni infecția cu coronavirus: Spitalul de Urgență din Cluj, în carantină

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a intrat în carantină pentru a evita riscul de contaminare a pacienților cu noul coronavirus. Astel, vizitatorii nu vor mai avea acces în niciuna din secțiile unității sanitare. Totuși aparținătorii vor putea obține informații despre rude prin telefon.

La internare, pacientul va primi un număr de identificare, care va fi comunicat, cu permisiunea acestuia, aparținătorilor. Aparținătorii vor primi orarul și numărul de telefon, pentru fiecare secție, la care pot suna să ceară informații despre pacientul internat, în baza numărului de identificare comunicat la internare. De asemenea, aparținătorii sunt rugați să lase un număr de telefon, pentru a putea fi contactați, la nevoie sau în cazul unei urgențe, precizează reprezentanții spitalului.

În plus, pacienții sunt rugați ca la consultații să vină singuri și doar cu 15 minute înainte de ora programării

În ambulatorii și în zonele de spitalizare de zi, rugăm pacienții care se pot deplasa pe cont propriu să vină singuri, cu 15 minute (nu mai repede) înainte de ora programării. Persoanele cu dizabilități vor putea fi însoțite de un singur aparținător. Vă rugăm să respectați aceste măsuri de protecție pentru siguranța dumneavoastră, evitând aglomerația și riscul de contaminare, se mai arată în comunicatul spitalului.

Medicii fac și o serie de recomandări pentru a evita infectarea cu coronavirus.

spital masuri

Pe aeroportul din Cluj au fost deja luate măsuri speciale, iar Spitalul de Boli Infecțioase e gata să primească pacienți care prezintă simptomele infecției cu coronavirus. CITEȘTE AICI  MAI MULT

Despre autor