Selectați pagina

Medic acuzat că făcea „trafic” cu morți. Cum câștiga sume considerabile de pe spatele pacienților decedați

Medic acuzat că făcea „trafic” cu morți. Cum câștiga sume considerabile de pe spatele pacienților decedați

Decesul unor persoane pare să fie o idee de afacere bănoasă pentru unii. Un medic de la Ambulanța Cluj este cercetat pentru fapte de corupție, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce primea bani de la reprezentanții unei firme de pompe funebre. Banii erau primiți pentru că medicul anunța îi anunța pe cei de la pompe funebre de fiecare dată când deceda un pacient și intermedia legătura între respectiva firmă și familia decedatului.

„A fost constatată infracțiunea flagrantă imediat după ce un administrator al unei societăți comerciale cu obiect de activitate servicii funerare, i-a înmânat unui medic din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj, suma de 600 lei în schimbul intermedierii legăturii cu aparținătorii unei persoane decedate.
În același context, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.J.A. Cluj, în baza ordonanței de delegare, au efectuat două percheziții la sediul societății comerciale și un autoturism. Ca urmare a administrării probatoriului, procurorul a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe 60 de zile față de 3 persoane, respectiv medicul, administratorul societății comerciale și un angajat al acestei societăți.”, au transmis procurorii care instrumentează cazul, prin intermediul unui comunicat de presă

Directorul Serviciului de Ambulanță Cluj spune că medicul în cauză era în afara orelor de program, când a avut loc flagrantul, iar acum riscă să fie suspendat din funcție.

„Am primit o adresă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, că unui medic de la noi i s-a organizat un flagrant. Medicul nu se afla în timpul orelor de program. Cazul va intra în atenția Comisiei de Etică și Disciplină și dacă procurorii vor cere, va fi suspendat din funcție.”, a declarat pentru ȘtiriMed, Horia Simu, directorul Ambulanței Cluj