Selectați pagina

Medic de 10 km, crosul la care aleargă medici, farmaciști și studenți ai UMF Cluj, ca să doteze secția de Oncopediatrie a IOCN

Medic de 10 km, crosul la care aleargă medici, farmaciști și studenți ai UMF Cluj, ca să doteze secția de Oncopediatrie a IOCN

Mai mulți medici și studenți ai UMF Cluj organizează crosul caritabil Medic de 10 km, ca să adune bani și să doteze secția de Oncopediatrie a Institutului Oncologic „Ion Chiricuță”. Dar și ca să atragă atenția că sportul este o componentă esențială a vieții.

Crosul caritabil Medic de 10 km este la a doua ediție și va avea loc în 13 mai, în Parcul Central din Cluj-Napoca. La cros pot alerga medici, farmaciști, studenți ai UMF Cluj, dar și cadre didactice ale aceleiași universități.

„Te provocăm ca pentru o zi să lași cărțile și halatul deoparte, să iei cu tine 4 prieteni și împreună să vă uniți forțele pentru a forma o ștafetă, în care fiecare va alerga 2km. Iar dacă provocarea nu este îndeajuns de mare, atunci te poți înscrie să parcurgi singur cei 10km din cadrul crosului”, spun organizatorii, care speră să se adune cât mai mulți alergători.

medic de 10 km
Medic de 10 km ediția 2022 – Peste 100 de medici, studenți, farmaciști au fost la linia de start/Sursa foto: arhivă

Oranizatorii mai precizează că toate fondurile obținute din taxele de participare și din donații vor fi utilizate pentru dotări materiale în secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Cei care doresc să alerge la crosul Medic de 10 km, se pot înscrie pe următoarele formulare:

Evenimentul este organizat de Organizația Studenților Stomatologi, Organizația Studenților Mediciniști, prin proiectul “Sport pentru Sănătate” și Organizația Studenților Farmaciști, sub egida Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

VEZI ȘI CUM A FOST PRIMA EDIȚIE A CROSULUI MEDIC DE 10 KM

La prima ediție a crosului Medic de 10 km, alergătorii au adunat fonduri pentru sprijinirea unui medic tânăr, cu o situație medicală delicată.