Medic de 10 km,crosul caritabil care i-a adunat pe medicii clujeni pe traseul de alergare
Peste 100 de medici, farmaciști, asistenți medicali din Cluj, dar și studenți din cadrul UMF, au lăsat deoparte, pentru câteva ore, halatele albe și au îmbrăcat tricourile de alergare, în cadrul evenimentului „Medic de 10 km”.
Este vorba despre un cros caritabil, pentru sprijinirea tânărului medic Radu Martin, care se confruntă cu o situație medicală delicată. Dar, în același timp, este un eveniment prin care este promovat sportul ca și componentă a vieții.
„Evenimentul este și un demers caritabil în vederea sprijinirii colegului nostru Radu Martin, aflat într-o situație medicală dificilă. Și este modul prin care putem aprecia lucrurile bune pe care sportul le aduce în viața noastră, prin care putem inspira ajuta și face o diferență în comunitate”, au precizat organizatorii evenimentului, Organizația Studenților Mediciniști din Cluj – OSM Cluj, Organizaţia Studenţilor Farmacişti Cluj-Napoca şi Organizația Studenților Stomatologi Cluj-Napoca
Un eveniment sportiv pentru toată familia
Pentru probele oficiale ale crosului s-au înscris 20 de echipe, formate din câte cinci membri. Însă, nu au fost refuzați nici alergătorii care au ratat înscrierile. În plus, organizatorii s-au gândit să îi implice în eveniment și pe copiii medicilor participanți.
„Proba de 10 kilometri a fost gândită pentru alergători cu state vechi. Aici au participat și alergători clujeni de top, Claudiu Gorgan, Andrei Crainic, dar și alergători de înaltă performanță, care, printr-o fericită coincidență sunt și medici, Ingrid Mutter, Iulian Filipov. Pe lângă participanții înscriși oficial în cursă, au mai alergat, de plăcere, fără sistem de cronometrare, câteva persoane care au ratat înscrierile. Iar, la final, am dat un start și pentru copiii medicilor veniți să își susțină părinții, ca să își primească și ei binemeritata medalie de participare”, a explicat pentru ȘtiriMed, Mădălina Moldovan, unul dintre organizatori.
Mădălina Moldovan mai precizat că acest eveniment este o dovadă de colaborare, nu doar între medici, ci și între instituții și organizații.
„#Medicde10km a fost, în primul rând, un cros caritabil. Dar a fost și dovada că cele 3 organizații studențești pot avea proiecte comune. A fost un exemplu reușit de colaborare între două mari univeristăți clujene, UMF și UBB, dincolo de proiectele academice. A fost un prilej pentru studenți și cadre medicale de a fi împreună sub umbrela sportului”, a mai spus Mădălina Moldovan.
Organizatorii se gândesc deja la o a doua ediție a crosului „Medic de 10 km” și iau în calcul chiar varianta ca acest eveniment să devină unul recurent.
CITEȘTE ȘI: VIDEO INTERVIU CU PROF.DR. DOINA TODEA, MEDIC PRIMAR PNEUMOLOG: CUM ESTE AFECTATĂ SĂNĂTATEA DE POLUARE