Selectați pagina

Medicamente mai ieftine în farmacii, de anul viitor. Măsura stă în mâna Guvernului

Medicamente mai ieftine în farmacii, de anul viitor. Măsura stă în mâna Guvernului

Medicamentele vor fi mai ieftine, de anul viitor, a anunțat joi ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Acesta a precizat că a înaintat deja Guvernului o serie de măsuri, astfel ca pacienții să aibă acces mai ușor la medicamente în farmacii, iar prețurile să fie cele mai mici din Uniunea Europeană.

„Prima noastră grijă este pacientul, care trebuie să aibă acces la medicamente. Ne asigurăm în primul rând că medicamentele esențiale sunt disponibile și la prețuri accesibile“, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Potrivit unui comunicat de presă trimis de Ministerul Sănătății, prin adoptarea HG 800/2016 de către Guvernul României, și prin măsurile complementare lansate de Ministerul Sănătății, se va asigura o scădere treptată a prețurilor medicamentelor și, de asemenea, disponibilitatea acestora în farmacii și spitale.

„Ca urmare a dialogului continuu cu toți factorii implicați, Ministerul Sănătății va propune Guvernului o serie de acte normative care să completeze și să îmbunătățească reglementările actuale. Aspectele pe care Ministerul Sănătății le are în vedere se referă la cotele actuale maximale de adaos, precum și la cele adoptate prin HG 800/2016, care urmează să fie aplicate de la 1 aprilie 2017. Astfel, Ministerul Sănătății a publicat astăzi în transparență decizională o propunere de modificare a acestora, pornind de la grilele aplicabile în acest moment”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății

În urma unei dezbateri publice, atât Guvernul, cât și Ministerul Sănătății își vor asuma decizia de a asigura accesul pacienților la medicamente, la cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană, potrivit sursei citate.

Despre autor