Selectați pagina

Terapia trimite medicamente în Ucraina. Un camion al ISU Cluj a plecat deja către zona de război

Terapia trimite medicamente în Ucraina. Un camion al ISU Cluj a plecat deja către zona de război

Gigantul Terapia, companie producătoare de medicamente, trimite peste 18.000 de cutii cu antibiotice, analgezice, antiinflamatoare în Ucraina. Cutiile au fost încărcate deja într-un camion al ISU Cluj și vor fi duse la granița cu Ucraina de doi pompieri militari din Turda, județul Cluj.

Medicamente din Cluj, în zona de război din Ucraina

CEO-ul companiei Terapia a scris pe pagina sa de Facebook că a răspuns „prompt apelului CNSU pentru a trimite asistență medicală de urgență în Ucraina”.

„Astăzi, 25 februarie, am încărcat în autotrailerul ISU medicamentele analgezice și antibiotice care ne-au fost solicitate și care vor fi livrate în zona de război. Suntem onorați să putem contribui la sprijinul pe care România îl da pentru ajutorarea vecinilor noștri care trec cu eroism printr-o perioada extrem de grea.Ne menținem angajamentul de a contribui în continuare cu medicamente și suport financiar pentru a susține ajutorarea prietenilor din Ucraina.Urăm “Drum Bun” transportatorului ISU și sperăm că medicamentele să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie”, a precizat Dragoș Damian, CEO-ul Terapia

medicamente pentru Ucraina
Terapia a donat 18.000 de cutii cu medicamente pentru Ucraina/Sursa foto: Facebook Dragoș Damian

Doi pompieri militari turdeni au misiunea să ducă medicamente pentru Ucraina

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj asigură, alături de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, un transport de medicamente, în contextul situației dramatice din Ucraina. Mai exact, compania a donat Ucrainei peste 18.000 de cutii de medicamente generice, printre care amintim analgezice și antiinflamatoare. Medicamentele trebuie să fie păstrate la temperaturi constante, astfel că pompierii clujeni au pus la dispoziție un autocamion dotat cu un agregat pentru menținerea constantă a temperaturii.După ce au încărcat cutiile cu medicamente, pompierii au plecat spre Vama Siret. Pe drum vor face joncțiunea cu un convoi similar al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași. În cele din urmă, cutiile cu medicamente vor fi depozitate la punctul de frontieră, pentru a putea fi distribuite de autoritățile din țara vecină”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Pompierii care au misiunea să ducă medicamente pentru Ucraina, din Cluj, sunt Florin și Silviu, angajați ai Detașamentului de Pompieri din Turda.

medicamente pentru ucraina
Medicamente pentru Ucraina, transportate într-un camion special al ISU Cluj/Sursa foto: ISU Cluj

CITEȘTE ȘI: DONARE DE ORGANE LA DEVA. RINICHII AU FOST TRANSPLANTAŢI LA DOI PACIENŢI DIN CLUJ