Selectați pagina

Medicamentul Euthyrox a început să apară în farmacii. Urmează să mai vină alte cutii din Germania

Medicamentul Euthyrox a început să apară în farmacii. Urmează să mai vină alte cutii din Germania

Criza medicamentului Euthyrox, necesar pacienților cu probleme de tiroidă, începe să se soluționeze. Ministerul Sănătății anunță că în țară au ajuns peste 140 000 de cutii cu Euthyrox, iar în farmacii s-au distribuit deja circa 54 000 de cutii. În mai puțin de o săptămână, circa 130.000 de cutii cu Euthyrox, diferite concentrații,  vor fi aduse în țară, din Germania.

„Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor. Astfel, compania producătoare a anunțat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, un număr de 140 122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54 240 cutii au fost deja distribuite.”, se arată într-o informare a Ministerului Sănătății

Autoritățile anunță că în 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate alte 77 499 cutii de Euthyrox 50 mcg și 59 315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

Ministerul Sănătății face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant.

„Ministerul Sănătății face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant. Mai mult, Ministerul Sănătății mulțumește Colegiului Farmaciștilor din România pentru colaborare și adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale.”, se mai arată în informare Ministerului Sănătății.

Euthyrox este un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene.