Selectați pagina

UPDATE Doi medici din Cluj-Napoca, cercetați penal pentu că ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare

UPDATE Doi medici din Cluj-Napoca, cercetați penal pentu că ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare

Doi medici din Cluj-Napoca sunt cercetați penal pentru că ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare împotriva COVID-19. Cei doi doctori, de 41, respectiv 26 de ani, sunt acuzați că ar fi accesat fraudulos platforma națională de vaccinare și au eliberat adeverințe false, care atestau că persoanele au fost vaccinate într-un centru din județul Alba.

UPDATE

Cei doi medici au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, pe durata cercetării penale, transmit procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba-Iulia.

„La data de 5 august 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic. Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă. În urma perchezițiilor, au fost identificate și indisponibilizate bunuri în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracțională, respectiv un telefon mobil, un laptop și o unitate de calculator.”

se arată într-un comunicat al IPJ Alba

Anchetatorii spun că 10 persoane au fost citate și audiate, iar un medic în vârstă de 26 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. Cercetările sunt în derulare.

Despre autor