Selectați pagina

UPDATE Medici din Cluj, în sprijinul refugiaților din Ucraina

UPDATE Medici din Cluj, în sprijinul refugiaților din Ucraina

Foto: Andreea Alexandru/AP

Mai mulți medici din Cluj își arată solidaritatea cu refugiații din Ucraina, femei și copii, în marea lor majoritate și au anunțat că oferă, gratuit, servicii medicale.

De la medici pediatri, până la ginecologi și medici de familie, cu toții își deschid ușile cabinetelor pentru refugiații cu probleme medicale.

UPDATE 2 – 14 martie

Ucrainenii care au nevoie de asistenţă stomatologică pot apela cu incredere şi la Clinica MB Dental. Aici ei vor beneficia de servicii stomatologice de urgență, gratuite. În plus, un medic vorbitor de limba rusă va facilita accesul pacienţilor la serviciile clinicii.

„Am avut până acum doi pacienți, care aveau aparate dentare și aveau nevoie de activări. Noi avem în clinică un medic vorbitor de limbă rusă, așadar comunicarea cu pacienții din Ucraina este ușoară. Vom oferi aceste servicii cât va fi nevoie”, a spus pentru ȘtiriMed, dr. Marius Bud, fondatorul clinicii MD Dental.

mb dentatl bun
Clinica MB Dental

UPDATE

Dr. Andreea Răchișan, medic pediatru a anunțat că oferă consultații gratuite copiilor refugiați, zilnic, după ora 16.00. AICI puteți lua legătura cu dr. Răchișan.

dr. Andreea Răchișan, medici din cluj
Dr. Andreea Răchișan, medic pediatru/Sursa foto: Facebook

Persoanele refugiate, diagnosticate cu Diabet, care ajung în Cluj, pot apela cu încredere la Dr. Oana Coldea Uzarciuc. Dânsa a anunțat că oferă consultații gratuite, la cabinetul Nutridiagnost Cluj.

În ajutorul refugiaților cu Diabet sar și cei de la Asociația Smart Diab, care au anunțat că pun la dispoziția pacienților teste de glicemie, glucometre și insulină.

„Asociația Smart Diab își oferă sprijinul refugiaților ucrainieni care au diabet zaharat tip 1. Putem ajută cu glucometre, teste pentru măsurarea glicemiei, insulină lentă și rapidă în Albă Iulia și Sibiu”, este anunțul postat pe pagina de Facebook Smart Diab

Copiii refugiați, care au nevoie de consultații sau tratamente stomatologice, sunt primiți în cabinetele Happy Dent Clinic, din Cluj-Napoca

happy dent cluj
Copiii ucraieni, așteptați la consultații stomatologice gratuite/Sursa foto: Facebook Happy Dent Clinic

Copiii refugiați, așteptați în cabinetul medicului Monica Burlacu

Unul dintre primii medici din Cluj care a anunțat că este dispus să îi ajute pe refugiați, este Dr.Monica Burlacu, medic pediatru, care are cabinet în Florești, județul Cluj.

„Offf…de ce trebuie să sufere atâtea suflete nevinovate pentru niște ambiții. Am auzit că sunt familii de refugiați care vin spre Cluj. Nu am proprietăți imobiliare să le pot oferi un adăpost ( deși mi-aș dori să am și să pot să îi ajut) Cinste mare celor care pot oferi cazare refugiaților in astfel de momente grele. Este frig afară, nu poți să dormi într-un cort. Eu m-am gândit să ofer copiilor refugiați consultații gratuite. Dacă îi cunoașteți și îi știți in zonă și sunt bolnavi, puteți să îi direcționați spre mine. Voi solicita documente de identitate iar consultațiile se fac doar cu programare. Eu nu știu ucrainiana dar știu bine engleză. Doamne ajuta!”, a scris pe pagina de Facebook a cabinetului său, Dr. Monica Burlacu

Cu ușile cabinetelor deschise îi așteaptă, pe refugiații care ar avea nevoie, și medicii de familie din Cluj. Anunțul a fost făcut, luni dimineața, de Dr. Emiliana Costiug, președintele Asociației Medicilor de Familie Cluj.

Medicii de familie clujeni asigura consultații gratuite vecinilor refugiați pe raza județului Cluj.
Date contact Asociatia Medicilor de Familie Cluj:
Emiliana Costiug 0722829747
Aida Puia 0744228108
Laura Puia 0744592978
Sorina Pop 0722625399
Claudia Pirsan 0745537736
Vom reveni cu detalii in funcție de solicitări.

este anunțul postat de Dr. Emiliana Costiug pe grupul Vă ajutăm din Cluj

O mână întinsă către gravide

Dr. Daniela Pintican, unul dintre cei mai iubiți medici ginecologi din Cluj, a anunțat că își face program special pentru femeile refugiate însărcinate sau care au nevoie de consultații și tratamente ginecologice.

„Dacă știți gravide sau femei cu probleme ginecologice, dintre refugiați, îmi fac un program special pentru a le asigura consultații/ecografii, gratuit. Cu drag, din inimă!”, a scris pe paginile sale de socializare, Dr. Daniela Pintican, medic specialist Obstetrică Ginecologie Cluj-Napoca

Într-o altă postare, pe pagina sa de Facebook, Dr. Daniela Pintican a îndemnat la rugăciune și solidaritate pentru Ucraina.

„Trăim într-o lume tot mai ostilă. Singura armă care ne-a rămas este rugăciunea pentru Ukraina. Eu cred că Dumnezeu ne ascultă rugăciunea!🙏Dumnezeu să aibă milă de Ukraina! Slava Ukraina!”

Dr. Daniela Pintican/Sursa: pagina personală de Facebook

Iniţiativei medicului Daniela Pintican s-au alăturat şi Dr. Dana Vaida şi Dr. Aurora Rotiş. Acestea oferă de asemenea consultaţii ginecologice femeilor din Ucraina.

Medicul Mihail Diacicov îi aşteaptă în cabinetul său pe ucrainienii care au probleme stomatologice. Pentru programări în limba engleză sau română pacienţii trebuie să sune la numărul 0723527007, iar pentru programări în limba rusă la numărul 0755765018.

Cabinet Diacicov vine in sprijinul refugiatilor ucrainieni, din Cluj-Napoca si imprejurimi, oferindu-le servicii gratuite de stomatologie pentru urgente.Ne puteti contacta la numerele de telefon: 0723527007 pentru limba romana si engleza;0755765018 pentru limba rusa.#UnitiPentruUcraina, se arată pe pagina de socializare a cabinetului din Cluj.

CITEȘTE ȘI: UCRAINENII RĂNIȚI VOR PRIMI ÎNGRIJIRI ÎN ROMÂNIA. LISTA SPITALELOR CARE POT PRELUA PACIENȚI

Până duminică, în România intraseră în Ucraina circa 25.000 de refugiați ucraineni. Majoritatea își dorește, însă, să ajungă în țările vestice, la rude.