Selectați pagina

Mesaj îngrijorător transmis de medicii unui important spital din Cluj: „După Untold, vă așteptăm”. VEZI fotografia din spital

Mesaj îngrijorător transmis de medicii unui important spital din Cluj: „După Untold, vă așteptăm”. VEZI fotografia din spital

Mesaj îngrijorător, transmis de medicii unui important spital din Cluj, către cei care au participat la festivalul Untold și nu au respectat măcar regulile minime, impuse în pandemie.

„După Untold, vă așteptăm!”

au scris patru cadre medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a medicului Teodora Iacob.

Mesajul însoțește o fotografie în care apar patru cadre medicale, echipate și costumate corespunzător pentru îngrijirea bolnavilor sau suspecților de COVID-19.

Deși pare ușor ironic, mesajul doctorilor trage un semnal de alarmă asupra faptului că în Cluj-Napoca, la festivalul Untold au participat, zilnic, peste 50.000 de persoane, însă măsurile de distanțare și purtare a măștii au lipsit aproape cu desăvârșire.

Medicii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj atrag atenția că această relaxare va duce la o creștere a numărului de infectări cu noul Cooronavirus, cel puțin la nivel de municipiu.

Festival imens, zero distanțare

La festivalul Untold, care a început joi, în Cluj-Napoca și se încheie duminică noaptea, au participat zilnic peste 50.000 de persoane. Ba chiar, în cea de a treia zi a festivalului s-a înregistrat un număr record de participanți: 75.000 de persoane, potrivit organizatorilor.

Deși regulamentul prevede că în perimetrul festivalului este obligatorie atât purtarea măștii de protecție, cât și distanțarea fizică, în realitate regulile au fost ignorate. Mască de protecție au purtat doar polițiștii, jandarmii și angajații ISU și SMURD, prezenți la festival ca să lucreze și câte unul – doi participanți răzleți.

Cât despre distanțare fizică, aceasta a fost inexistentă. Dovada e vizibilă în toate pozele oficiale Untold.

untold mare de oameni
Untold, distracție fără mască și fără distanțare/Sursa foto: Facebook Untold
untold scena 1
Participanții la festival nu poartă măști de protecție/Sursa foto: Facebook Untold
untold scena secundara
Imagine de la una dintre scenele secundare ale Untold/Sursa foto: Facebook Untold

CITEȘTE ȘI: ACCESUL LA UNTOLD SE FACE DOAR CU CERTIFICAT DIGITAL SAU TESTARE RAPIDĂ