Selectați pagina

Medicii și asistenții de la Ambulanță au protestat în toată țara

Medicii și asistenții de la Ambulanță au protestat în toată țara

Sute de angajați ai Serviciului de Ambulanța,  din toată țara au protestat timp de o oră. Ei cer condiții mai bune de muncă, stoparea tăierilor salariale și înnoirea parcului auto.

În semn de protest medicii, asistenții, dar și ambulanțierii au stat în curtea instituției și au dat drumul la sirene. În Cluj-Napoca, aproximativ 100 de persoane au ieșit în curtea instituției ca să își ceară drepturile.

Facem foarte multe ore suplimentare. Eu am facut 50 de ore luna trecută,  luna asta și mai mult. Ieri am fost la Turda să înlocuiesc un coleg, azi  fac tura de zi de 12 ore, maine seară intru iar și fac 12 ore. Deja iau tratament de tensiune, e foarte greu, iau antialgice pentru coloană, noi medicii suntem nevoiți  să ridicăm tărgi și scaune pentru că nu avem brancardier, a declarat pentru stirimed.ro,  Eniko Darahy, medic la Serviciul de Ambulanță Cluj.

Parcul auto este într-o stare jalnică, iar de cele mai multe ori ambulanțele se defectează pe drum, spun ambulanțierii.

Sunt ambulanțier de 12 ani pe mașini de tip C , adică merg la urgențe majore cu medic. Mașinile sunt vechi și se defectează frecvent, sunt masini cu 500-700 mii de km. Ne expunem unui pericol pentru că mergi la urgență, iar la urgență nu mergi încet, a spus Ioan Bartolomeu, ambulanțier la Serviciul de Ambulanță Cluj.

Ca și începător am salariu mai mic. Când salariul o să fie la jumătate scăzut o să ajung la un salariu minim pe economie, nu mi-ar conveni în condițiile astea de muncă. E strigător la cer, a completat Alexandru Jula, șofer pe ambulanță.

În cazul în care revendicările lor nu vor fi rezolvate, sindicaliștii sunt deciși să protesteze în București, luna viitoare.

Despre autor