Select Page

Medicină din viitor creată la Cluj. Cum să scapi de grija medicației cu ajutorul unui dispozitiv inteligent

Medicină din viitor creată la Cluj. Cum să scapi de grija medicației cu ajutorul unui dispozitiv inteligent

Medicina venită din viitor se creează și la Cluj. Așa că acum părinții care au copii ce trebuie să își ia medicația la ore fixe, vârstnicii cu probleme de sănătate sau pur și simplu pacienții care nu vor să își încarce memoria cu orarul medicamentelor, au acum la dispoziție un dispozitiv inteligent. Careousel Advance GSM se numește și este un dozator de medicamente proiectat într-o manieră foarte organizată și limpede, cu compartimente separate pentru medicația de zi cu zi.

Vestea bună este că acest dozator are capacitatea de a anunța prin mesaj telefonic până la 3 persoane sau prin e-mail, o persoană, dacă medicația a fost sau nu a fost administrată

„Dozatorul poate fi programat manual sau online printr-un centru de administrare (recomandat prin platforma online). Se sincronizează rapid cu centrul de administrare prin apăsarea unui singur buton. Eliberează medicația la ora prestabilită. Un obturator de autoblocare împiedică accesul la medicația din tava și avertizează utilizatorul prin semnal acustic si/sau vizual cand medicația trebuie administrata. În cazul în care medicatia nu a fost administrată, se trimite automat mesaj telefonic (pana la 3 persoane) si 1 e-mail la o persoana. Careousel oferă raporturi si analize, iar monitorizarea se face în timp real.”, a declarat pentru ȘtiriMed, Tudor Sabin Radu, business developer al firmei MedControl, care se ocupă de optimizarea și comercializarea dispozitivului Carreousel.

Reprezentanții firmei spun că dispozitivul oferă sentimentul de independență, reduce stresul, oferă o mai bună calitate a vieții și îmbunătățește starea generală de sănătate a pacienților. În plus, aparținătorii au siguranța că tratamentul medical este administrat după indicația medicului și crește comunicarea și interacțiunea cu persoana aflată sub tratament.

Dispozitivul poate fi achizionat din farmaciile Ducfarm, Remedium Farm și Elmafarm, iar online
poate fi achizitionat de pe siteul https://www.remediumfarm.ro/tehnico-medicale/produse-tehnico-medicale/dozator-electronic-de-medicamente-advance-medcontrol—–f54325.html Pretul recomandat de vanzare este de 1300 RON.

Dozatorul este fabricat in Suedia (componenta hardware) iar în România, la Cluj mai exact, se face dezvoltarea software.

Careousel se află pe piața din Romania din decembrie 2016, iar MedControl plănuiește deja dezvoltarea altor sisteme de dozare a medicamentelor.

„În prima fază lucrăm la dezvoltarea unui sistem identic de dozare a medicamentelor, dar care va comunica prin Bluetooth sau transmitere de date GPRS (la care se va dezvolta si o aplicatie mobila).Momentan transmiterea se face prin transmitere de mesaje GSM”, a mai explicat Tudor Sabin Radu.

Dozatorul de medicamente Careousel

About The Author