Selectați pagina

Medicul Dan Nicolau: Statul român a avut o strategie eronată faţă de această pandemie

Medicul Dan Nicolau: Statul român a avut o strategie eronată faţă de această pandemie

Statul român a avut o strategie eronată faţă de această pandemie. Asta susţine medicul chirurg Dan Nicolau. Singurul doctor care operează metastaze pulmonare cu laser, Dan Nicolau spune că în această perioadă a lipsit testarea în masă. În plus, vaccinarea trebuia făcută cu prioritate de pacienţii care nu au trecut prin boală.

Despre atitudinea statului faţă de această pandemie ca şi medic cred că a fost o strategie eronată, a spus medicul Dan Nicolau, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ŞtiriMed.ro

Medicul Dan Nicolau care s-a vaccinat deja, susţine că criteriile după care a fost gândită strategia de vaccinare sunt greşite. Pacienţii care nu au fost infectaţi ar fi trebuit să aibă prioritate, spune el.

Am învăţat la facultate că în cazul unei epidemii sau pandemii punctul principal e să identifici purtătorul şi să îl izolezi. La noi nu s-a făcut asta. Testarea în masă trebuia să fie făcută, cel sănătos să îşi vadă de treabă, iar cel purtător de COVID-19 să fie intrat în porgramul de izolare, terapie, în funcţie de gravitatea bolii. Iar acum când s-a venit cu vaccinarea aceasta să fie ţintită pe cei care NU au făcut boala, pentru că cei care au făcut boala şi-au dobândit o imunitate, a adaugat dr. Dan Nicolau.

În total, 696.943 de persoane au fost vaccinate până acum în România, conform Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-Covid. Este vorba despre vaccinuri Pfizer, Moderna dar şi Astra Zeneca. Campania de vaccinare cu Astra Zeneca a început luni în toată ţara.

URMĂRIŢI INTERVIUL VIDEO CU DOCTORUL DAN NICOLAU AICI

Despre autor