Selectați pagina

Meteorologii anunță caniculă în toată țara. Cum ne protejăm de temperaturile extreme

Meteorologii anunță caniculă în toată țara. Cum ne protejăm de temperaturile extreme

ANM a emis avertizări de cod galben și portocaliu de caniculă pentru toată țara, valabile luni. E așteptat un val de cădură, iar discofortul termic va fi ridicat. Județele din Transilvania, printre care și Clujul, sunt sub avertizare de cod galben de caniculă.

Astfel pe parcursul zilei de luni valul de căldură va continua să se intensifice și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 23 de grade.

cod galben porto bun
Caniculă în toată țara

Tot astăzi, mai multe județe din țara sunt sub cod portocaliu.

În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade.

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista marți (18 iulie) în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi (19 și 20 iulie) în cele din jumătatea sudică a teritoriului.

Medicii ne recomandă în acestă perioadă să luăm o serie de măsuri pentru a ne proteja sănătatea. CITEȘTI AICI: VAL DE CANICULĂ ÎN TOATĂ ȚARA. CUM NE PROTEJĂM SĂNĂTATEA

Despre autor