Selectați pagina

Mihai Lucan, la Poliție în ziua de Anul Nou: „Să mă anunțați când o să îl omor și pe Papă”

Mihai Lucan, la Poliție în ziua de Anul Nou: „Să mă anunțați când o să îl omor și pe Papă”

Profesorul Mihai Lucan a mers, în prima zi a Anului Nou, cu sorcova la … Poliție. Lucan s-a prezentat luni la secția 17 Poliție din București, pentru a semna un proces verbal, așa cum l-a obligat instanța când a dispus cercetarea sa sub control judiciar. Întrebat de jurnaliști cum comentează faptul că procurorii au deschis un nou dosar penal, pentru tentativă de omor in REM (n.red. se cercetează fapta, nu o persoană), Mihai Lucan a dat un răspuns ironic.

„Să mă anunţaţi când o să-l omor şi pe Papă, că în rest nu ştiu ce am făcut. (…) Fantastic, la fiecare transplant tai câte o arteră renală, înseamnă că la fiecare transplant am făcut o tentativă de omor”, a declarat medicul Mihai Lucan, citat de MEDIAFAX

Acesta a spus că anchetatorii care cercetează tentativa de omor nu au experienţă în domeniu.

„Şi de ce trebuie să fie toate făcute de mine? Pentru că transplantul ăsta nu l-am făcut eu. L-a făcut doctorul Suciu, care m-a reclamat. (…) Mai mult decât atât, acesta era primul transplant făcut de acest doctor. S-a speriat, cred, în operaţie. O fi văzut ceva care nu era obişnuit. Era primul transplant pe care l-a făcut. L-am învăţat, vă daţi seama, dar nu toţi pot să înveţe”, a mai spus Mihai Lucan, subliniind că va veni şi vremea când va spune public partea sa de adevăr.”

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg.

Mihai Lucan a fost reţinut în 21 decembrie, iar în 22 decembrie, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar. Lucan este acuzat de constituire al unui grup infrac’ional organizat și delapidare.