Selectați pagina

Militarii de la Baza Aeriană din Câmpia Turzii au donat sânge

Militarii de la Baza Aeriană din Câmpia Turzii au donat sânge

Zeci de militari de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii au donat sânge. Ei au vrut în acest fel să-i ajute bolnavii care au atâta nevoie de transfuzii de sânge.

O echipă de la Centrul de Transfuzie Sanguină s-a deplasat la baza militară, în această săptămână, pentru a recolta sânge. 30 de persoane au fost declarate eligibile și au donat sânge.

Ne-am bucurat că au venit în număr mare și am făcut o colectă mobilă. Am reușit să strângem 13 litri de sânge de la militarii aviatori de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Sperăm că astfel de acțiuni se vor repeta pentru că ne ajută foarte mult, a declarat pentru stirimed.ro, directorul Centrului de Transfuzii, Adriana Sime.

Săptămâna trecută militari de la mai multe unităţi subordonate Statului Major al Forţelor Aeriene s-au alăturat campaniei Ministerului Apărării Naţionale „Donez din dragoste de țară”, care a avut loc în perioada 7-11 noiembrie, în contextul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Veteranilor. Campania își propune creșterea rezervelor din Centrele de Transfuzie Sanguină prin contribuția donatorilor din sistemul militar, dar și sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanța donării de sânge.

Sursa foto: FB Forțele Aeriene Române

Despre autor