Selectați pagina

Militarii donează sânge timp de 5 zile „din dragoste de țară”

Militarii donează sânge timp de 5 zile „din dragoste de țară”

Militarii din toată țara vor dona sânge, timp de 5 zile în cadrul unei campanii intitulate sugestiv „Donez din dragoste de țară”. Prin gestul lor, donatorii își propun să contribuie la creșterea rezervelor de sânge din Centrele de Transfuzie Sanguină.

„Campania își propune creșterea rezervelor din Centrele de Transfuzie Sanguină prin contribuția donatorilor din sistemul militar, dar și sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanța donării de sânge. Acest produs biologic vital este nepreţuit având în vedere că, deocamdată, nu s-a descoperit un înlocuitor al sângelui, iar dăruirea lui vine în sprijinul salvării de vieţi omeneşti.”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit sursei citate, campania „Donez din dragoste de țară” are loc în contextul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Veteranilor, se va desfășura, la nivelul garnizoanei București, în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină al M.Ap.N. (dar și prin centrul mobil), Centrului de Transfuzie Sanguină și punctelor de recoltare din Spitalul Clinic de Urgență București și Spitalul Universitar de Urgență. De asemenea, la nivel teritorial campania se va desfășura cu sprijinul Centrelor de Transfuzie județene.

Sursa foto: gherleanul.ro