Selectați pagina

Ministerul Sănătății a lansat o campanie de promovare a vaccinurilor – VIDEO

Ministerul Sănătății a lansat o campanie de promovare a vaccinurilor – VIDEO

Ministerul Sănătății a lansat, miercuri, o campanie de promovare a imunizării copiilor. Aceasta se numește „Vaccinurile salvează vieți” și are scopul de a informa părinții despre cea mai eficientă metodă de prevenire a bolilor care pot provoca moartea.

Campania este promovată cu ajutorul unui clip video, al cărui protagonist este actorul Victor Rebengiuc.

„Acesta spune povestea războaielor din secolul trecut careau luat viața a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniază importanţa vaccinurilor pentru prevenţia unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viaţa oamenilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, o altă componentă importantă a campaniei “Vaccinurile salvează vieți” este informarea, prin noua pagină web dedicată vaccinării: desprevaccin.ro. Pagina web prezintă informații despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare, precum și mărturiiale unor personalități publice care și-au vaccinat copiii. De asemenea, sunt prezentate în detaliu vaccinurile adesate copiilor și adulților.

Pagina desprevaccin.ro își propune să devină principala sursă de informare pentru toți cei care vor să afle informații cuprinzătoare și sigure despre vaccinurile esențiale folosite în România.


Sursa video: Ministerul Sănătății

„Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au descoperit că, în cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, în timp ce ţinta recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 95%. De asemenea, 15% dintrecopiiau fost incomplet vaccinaţi în raport cu vârsta, din două motive – refuzul şi neprezentarea”, au mai transmis reprezentanții Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a cumpărat și distribuit, recent, către Direcțiile de Sănătate Publică, 364 de mii de doze de vaccin BCG (n.red. folosit pentru imunizarea împotriva hepatitei) și 255 de mii de doze de vaccin hexavalent, iar în acest moment este în derulare licitația pentru achiziția unor noi cantități.

Vaccinul ROR este în stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze). Ministerul Sănătății a achiziționat și 500.000 de doze de vaccin gripal. În perioada următoare vor fi demarate procedurile de licitație pentru vaccinurile Hepatitic B, tetravalent și pneumococic.

Sursa foto: copilul.ro

Despre autor