Selectați pagina

Ministerul Sănătății cere mai multe posturi pentru medicii rezidenți și la Ambulanță

Ministerul Sănătății cere mai multe posturi pentru medicii rezidenți și la Ambulanță

Ministerul Sănătății a cerut 500 de posturi în plus la Serviciile de Ambulanță și 200 de posturi în plus pentru medicii rezidenți. Propunerile sunt cuprinse într-un proiect de modificare a Hotărârii de Guvern nr.144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, postat pe site-ul instituţiei şi aflat în consultare publică până pe 23 decembrie, scrie Mediafax

În documentele publicate se arată că anual, la concursurile de rezidenţiat, „pe posturile în specialităţi paraclinice, epidemiologie, igienă, medicină de laborator, precum şi în medicină de urgeţă sau medicină de familie,” rezidenţii optează pentru cele din serviciile de ambulanţă sau direcţii de sănătate publică.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că impactul, pentru cele 200 de posturi, ar fi de puţin peste 500.000 de lei pe lună, fără cote, peste 600.000 de lei lunar având cotele incluse.

Suplimentarea cu 500 de posturi pentru serviciile de ambulanţă a fost propusă după ce o analiză a Comisiei interministerială pentru suport tehnic a arătat că, pentru unele servicii de ambulanţă, numărul de personal medical raportat la numărul populaţiei este mai mic de 90% faţă de media naţională.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Ph-online.ro