Selectați pagina

Ministerul Sănătății: Un copil din Timișoara care a decedat a fost confirmat cu rujeolă

Ministerul Sănătății: Un copil din Timișoara care a decedat a fost confirmat cu rujeolă

Un copil care a murit la spital din Timișoara  a fost confirmat cu rujeolă însă reprezentanții unității sanitare nu au raportat decesul către autorătăți, a precizat Ministerul Sănătății.

În urma informațiilor apărute în media, Centrul Național pentru Supravegherea și Controlul Bolilor Transmisibile a solicitat informații suplimentare de la DSP Timiș și de la Spitalul ‘Victor Babeș’ din Timișoara în legătură cu decesul din cauza rujeolei al unui copil de 1 an și 6 luni. Din informațiile obținute telefonic, se pare că acest copil a fost confirmat cu rujeolă, dar spitalul nu a raportat acest deces către autorități, de aceea el nu a apărut în informările săptămânale ale CNSCBT, adaugat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, copilul era nevaccinat ROR, iar numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns, astfel, la 10, se arată pe agerpres.ro.

Ministerul Sănătății a luat o serie de măsuri după ce numărul persoanelor cu rujeolă a crescut îngrijorător. Printre măsuri se numără și scăderea vârstei de vaccinare. VEZI AICI MAI MULTE DETALII

Despre autor