Selectați pagina

Ministrul Sănătății: Vaccinul HPV ar putea fi compensat pentru femeile între 18 și 45 de ani din România

Ministrul Sănătății: Vaccinul HPV ar putea fi compensat pentru femeile între 18 și 45 de ani din România

O compensare a vaccinurilor anti-HPV pentru femeile cu vârste între 18 şi 45 de ani ar fi „normală şi binevenită”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă.

„Vaccinul anti HPV – ar fi normal să se compenseze din punctul meu de vedere ca om de sănătate publică, dar rămâne să avem un punctul de vedere al Comitetului Naţional de Vaccinologie. Este demonstrat pe studii ştiinţifice – la femeile aflate în vârstă fertilă între 18 şi 45 de ani trebuie să creştem accesibilitatea şi o compensare parţială la această categorie cred că ar fi binevenită. Ne dorim să putem să dezvoltăm acest model de bună practică într-un viitor foarte apropiat când vom avea un punct de vedere tehnic şi noi o să facem normele la legea care să ne permită acest lucru – să putem să decontăm vaccinurile”, a afirmat Rafila, la o conferinţă de presă la sediul Ministerului Sănătăţii.

CITEȘTE ȘI PROF. DR. DANIEL MUREȘAN, MEDIC PRIMAR OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE: „LA CE SPECIFIC DE ANTI-VACCINIȘTI AVEM ÎN ROMÂNIA, AR TREBUI SĂ RECOMANDĂM VACCINAREA ÎMPOTRIVA HPV PENTRU TOATĂ POPULAȚIA”

Despre autor