Selectați pagina

Ministrul Sănătății vine la Cluj să pună prima găleată de ciment la noul Centru de Hematologie

Ministrul Sănătății vine la Cluj să pună prima găleată de ciment la noul Centru de Hematologie

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, se va afla, vineri după-amiază la Cluj, la Institutul Oncologic. Ministrul va pune prima lopată de găleată de ciment la fundația noii clinici de Hematologie ce se construiește la Cluj. În noua clinică, un proiect în valoare de 19 milioane de lei, se va face și transplant medular.

„Construcția Clinicii de Hematologie din cadrul IOCN, o investiție în valoare de 19 milioane de lei, va permite realizarea procedurii de transplant medular și la Cluj-Napoca, extinzând astfel capacitatea de transplant medular la nivel național. Investiția este o măsură din Programul de Guvernare și se referă la dotarea și extinderea spitalelor.”, se arată într-un comunicat trimis de Institutul Oncologic Cluj

În cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” au fost puse în funcțiune și 7 aparate de anestezie achiziționate prin programul Băncii Mondiale de către Guvernul României.

Acestea au fost repartizate în cadrul blocului operator al institutului care cuprinde 12 săli de operație cu o activitate medie de 8 000 de intervenții chirurgicale oncologice pe an.

Dacă vreți să îl întrebați ceva pe ministrul Sănătății, ne puteți scrie întrebările dumneavoastră, pe contact@stirimed.ro sau pe pagina noastră de Facebook ȘtiriMed iar noi i le vom adresa ministrului.