Selectați pagina

Mozzarella analizată de experți: Sortimente de brânză cu soluție pentru dezghețarea drumurilor

Mozzarella analizată de experți: Sortimente de brânză cu soluție pentru dezghețarea drumurilor

Experții  Asociației Pro Consumatori au analizat 33 de tipuri de mozzarella din marile magazine. 3 din 10 sortimente de brânză conțin acid citric, iar într-una dintre ele a fost găsită clorură de calciu. Această substanța E509 este folosită în general pentru a îndepărta gheața de pe drumuri.

Folosirea clorurii de calciu (E509) în unele sortimente de mozzarella, ca potenţiator de arome, agent de întărire și acidifiant.Clorura de calciu se obține din
calcar, prin reacție cu acidul clorhidric sau ca produs secundar la obținerea sodei. Cea mai largă utilizare, în ultimii și viitorii ani, a clorurii de calciu vizează prevenirea formării gheții și îndepărtarea acesteia de pe șosele; față de sarea obișnuită (clorura de sodiu – NaCl), proprietățile clorurii de calciu o fac mult mai eficientă în lupta cu adversitățile iernii pe șosele (este eficientă până la temperaturi de minus 52 grade Celsius), astfel că peste jumătate din producția mondială de clorură de calciu se folosește în acest scop, potrivit apc-romania.ro.

În unele sortimente de brânză s-a găsit amidon, asta deși mozzarella se obține doar din lapte fără alte adaosuri.

Cum recunoaștem o mozzarella adevărată. Acesta brânză trebuie să fie moale, ușor elastică, să aibă culoare albă și gust dulce de lapte

Personal aş achiziţiona întotdeauna o mozzarella care să fie produsă în Italia şi să poarte una din următoarele mărci de calitate: STG (Specialitate Tradiţională Garantată), DOP (Denumire Origine Protejată) sau IGP (Indicaţie Geografică Protejată), a spus pentru APC,  Prof. MA Gabriella Pascaru Bisi, Blogger culinar & educator alimentar.

Despre autor