Selectați pagina

A murit dar a salvat șase vieți. Organele au ajuns la copiii bolnavi din România și străinătate

A murit dar a salvat șase vieți. Organele au ajuns la copiii bolnavi din România și străinătate

Un adolescent din Oradea și-a găsit sfârșitul într-un accident stupid. În timp ce se plimba cu bicicleta a intrat într-o intersecție fără a se asigura și a fost lovit în plin de un autoturism. Băiatul a fost dus direct în sala de operații, însă traumatismul cranio-cerebral suferit a fost incompatibil cu viața. Mama și-a dat acordul ca organele să fie prelevate

Medici din Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj şi Viena au sosit la Oradea pentru a lua organele în vederea transplantării.

Ceo doi rinichi au ajuns la Cluj la două fete de 14 și respectiv 18 ani chinuite de dializă. VEZI POVESTEA LOR AICI.

Ficatul a salvat viața unei tinere de 18 ani din Bihor care a consumat ciuperci otrăvitoare. Atât ea cât și tatăl ei au ajuns în stare gravă la spital dupa ce au consumat ciuperci culese din pădure chiar de către bărbat. Din păcate acesta a decedat la spital, iar fiica lui a fost transferată la Institutul Fundeni din Capitală pentru un transplant. Iată că tânara greu încercată de soartă după ce și-a pierdut anul trecut și mama bolnavă de cancer, a primit un ficat nou.

Inima a ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureș, unde s-a efectuat primul transplant pediatric din acest an. Un pacient de 15 ani din Caraș-Severin a fost operat cu succes.

Cel de-al treilea transplant evoluează foarte bine şi ne bucură enorm că un tânăr de vârstă pediatrică a avut şansa la viaţă prin generozitatea familiei unui donator care a înţeles ce important este să salvezi o viaţă şi nu numai una, mult mai multe vieţi, pentru că fiecare organ şi-a găsit un receptor în aşteptare. Pentru noi, faptul că acest tânăr este pacientul nostru, şi este pe lista de transplant de mai bine de un an din cauza patologiei lui, tânăr care a fost pe parcurs şi operat şi tratat şi monitorizat, ne bucură enorm şi nu putem decât să ne dorim ca cel de-al treilea transplant să meargă foarte bine şi cât mai repede să le avem pe următoarele şi să ajutăm cât mai mulţi oameni care se află pe lista noastră de aşteptare”, a spus pentru mediafax.ro prof. dr. Klara Brînzaniuc.

Corneea a ajuns la Spitalul Militar din București.

Plămânii tânărului de 14 ani din Bihor au fost prelevaţi de medicii specialişti austrieci şi au ajuns la clinica AKH din Viena cu un avion particular.

Despre autor