Selectați pagina

A murit medicul pediatru Aurel Bizo. Doctorul a fost un înger salvator pentru sute de copii

A murit medicul pediatru Aurel Bizo. Doctorul a fost un înger salvator pentru sute de copii

Renumitul doctor pediatru, Aurel Bizo, și-a încheiat socotelile cu viața, după o perioadă lungă de suferință. Medicul, specializat pe nefrologie a fost înger salvator pentru mulți copilași, bolnavi de insuficiență renală cronică. Bizo a fost șeful secției Pediatrie II din Cluj și o perioadă a deținut funcția de președinte al Colegiului Medicilor Clujl

„Pasiunea pentru nefrologie m-a determinat să efectuez o a doua specializare, astfel încât sunt medic primar pediatru și nefrolog, de asemenea dețin competența în ecografie. Mă număr printre inițiatorii dializei peritoneale la copil și a altor metode de epurare extrarenală (hemodializă, hemoperfuzie pe coloană de cărbune activ, plasmafereză) din România. Am introdus pentru prima dată în România dializa hepatică în pediatrie.”, spunea ]n urm[ cu câțiva ani Aurel Bizo.

Profesorul Bizo era numit de copilașii pe care îi ajuta să lupte cu viața „Tata Bizo”.

„A murit doctorul Bizo! Simt un gol în inimă. Copiii dependenți de dializă din familia Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru” l-au numit pe acest medic care a iubit enorm copiii, „Tata Bizo”.
Omul acesta a stat mii de ore la căpătâiul unor copii cu boală cronică de rinichi în încercarea de a le salva viața. Primele tabere pentru acești bolnavi de care m-am atașat acum 15 ani le-am organizat împreună cu acest medic. Sunt profund îndurerat de moartea lui. Transmit familiei îndoliate, compasiunea mea sinceră și regretul profund împărtășit de cei peste 100 de copii și tineri din Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru” îndurerați de dispariția lui prematură. Domnule doctor, vă așteaptă în Cer mai mulți îngeri:Delia, Gheorghiță, Ligia, Adi Taloș, Iulian, Adina Fiț, Daniela Liteanu și mult prea mulți alții.
Drum bun spre Lumină!”, a scris pe Facebook, Emanuel Ungureanu, președintele Asociației „Delia Grădinaru”

Profesorul Aurel Bizo s-a îmbolnăvit în urmă cu câteva luni. O boală cruntă, o tumoră localizată la nivelul creierului, l-a scos definitiv din viața profesională. A urmat tratament în țară și în străinătate, însă viața sa nu a mai putut fi salvată.

Dumnezeu să îl ierte! Sincere condoleanțe!