Selectați pagina

Noi cazuri de îmbolnăvire în România: 31 de pacienți confirmați cu noul Coronavirus

Noi cazuri de îmbolnăvire în România: 31 de pacienți confirmați cu noul Coronavirus

Încă două cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrate în această dimineață, și astfel sunt 31 de cazuri la nivel național, a anunțat în urmă cu puțin timp Ministerul Afacerilor Interne.

Este vorba de o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota din București. Potrivit datelor existente aceasta este medic gastroenterolog la Spitalul Gerota și  este primul cadru medical din România infectat cu Coronavirus. Ea a intrat în contact cu fostul ofițer de Poliție de 60 de ani care a fost internat din 5 martie la Spitalul Gerota. El nu a declarat autorităților că a fost plecat în Israel. Deși s-a simțit rău a intrat în contact cu peste 100 de persoane. Printre cei care au contractat boala de la el se numără un copil de numai trei ani și o femeie gravidă, în vârstă de 30 de ani.

Un alt bărbat de 42 ani a fost confirmat la Iași. Boala a debutat în 4 martie și a fost internat în 10 martie. Bărbatul s-a întors din Veneția în 2 martie. În prezent, este la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Despre autor