Selectați pagina

Cluj-Napoca: mască obligatorie și în aer liber, circulație interzisă pe timpul nopții și magazine închise la ora 22:00. Restricțiile intră în vigoare de joi

Cluj-Napoca: mască obligatorie și în aer liber, circulație interzisă pe timpul nopții și magazine închise la ora 22:00. Restricțiile intră în vigoare de joi

În Cluj-Napoca rata de infectare cu noul Coronavirus a ajuns la 8.50 la mia de locuitori, așa că autoritățile impun noi măsuri restrictive. De joi, masca de protecție va fi obligatorie și în spațiile deschise, circulația pe timpul nopții va fi interzisă, pentru persoanele nevaccinate. Cei care au motive întemeiate să circule în intervalul orar 20:00 – 05:00, trebuie să completeze i declarație pe proprie răspundere.

AICI găsiți declarația și o puteți descărca

O altă măsură restrictivă se referă la operatorii economici. Aceștia vor fi obligați să închidă la ora 22:00. Vor fi permise, însă, livrările.

Alte patru localități din județul Cluj, Baciu, Căianu, Cătina, Gârbău, Jichișu de Jos, Pălatca, vor avea aceleași restricții, după ce rata de infectare a depășit pragul de 7.50 la mia de locuitori.

Principalele măsuri restrictive adoptate de CJSU

În unitatea administrativ-teritorială municipiul Cluj-Napoca (8,50‰), unde incidența cumulată la 14 zile a depășit pragul de 7,5/1.000 de locuitori, se dispun, începând cu data de 7 octombrie 2021, următoarele măsuri:


🔹 se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00 cu anumite excepții.
🔹 se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00. Prin excepție, în intervalul orar 22:00-05:00 operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
🔹 măsurile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.
🔹 Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
🔹Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

CITEȘTE ȘI MATERNOPEDIA 2021, EVENIMENTUL ÎN CARE SE DISCUTĂ DESPRE SĂNĂTATEA MAMEI ȘI A COPILULUI. VEZI PROGRAMUL CONFERINȚEI ȘI SPEAKERII

Sursa foto: Facebook Cluj