Select Page

Noul ministru al Sănătății a preluat portofoliul. Ce planuri are Sorina Pintea

Noul ministru al Sănătății a preluat portofoliul. Ce planuri are Sorina Pintea

Noul ministru al Sănătății, Sorina Pintea a preluat portofoliul de la Florian Bodog, cel care a ocupat până acum această funcție.

În mandatul meu nu am dorit să îmi fac imagine la Ministerul Sănătăţii. Mi-am dorit să pun în aplicare cât mai multe din prevederile programului de guvernare, mi-am dorit să aduc o creștere cât mai mare în ceea ce privește nivelul de dotare a spitalelor și tehnologiilor de ultimă oră. S-a crescut accesul pacienţilor la tratamente prin eliminarea comisiilor care verificau dosare, a fost finalizată procedura pentru achiziţia primei reţele de imagistică 12 CT-uri și 21 de aparate, s-au finalizat contracte de achiziţie pentru cele mai scumpe oncologice, a declarat Florian Bodog.

Bodog a vorbit și de introducearea bugetelor pentru vaccinuri dar și de dotarea spitalelor și laboratoarelor cu echipamente de imagistică.

Acesta e mandatul pe care îl predau. Practic e o predare de stafeta dintre doi ministri ai aceluiași partid,a adăugat Bodog.

Sorina Pintea este noul ministru al Sănătății și vine cu planuri mari pentru spitalele din România.

 

Am venit la Ministerul Sănătăţii să fac ceva, să continui proiectele pe care ministrul Florian Bodog le-a început. Dar aş vrea să aduc comunitatea lângă noi. Pentru mine este foarte important să comunic cu ONG-urile, având în vedere că am experiență de la Spitalul pe care l-am condus aproape cinci ani. Implicarea comunităţii este extraordinar de importantă, şi atunci când există o problemă, dacă o rezolvă mai mulţi e mai bine, a spus Sorina Pintea.

Obiectivul principal al acesteia îl constituie spitalele regionale. Pentru mine sunt importante spitalele regionale, oamenii au nevoie de aceste spitale. Cunosc Clujul și e neapărat necesar. Aş vrea să intru în fiecare spital judeţean din ţara asta pentru că oamenii, de cele mai multe ori se plâng şi cred că au dreptate, a spus Sorina Pintea.

În spital am încercat să vin în sprijinul pacientului. Pacientul când intră în spital nu trebuie să dea bani. Nu cred că cineva care conduce un spital nu ştie ce se întâmplă financiar vorbind acolo, a completat Pintea.

Sorina Pintea a declarat și că va încerca să găsească soluții legate de blocarea posturilor din sănătate. Referitor la transplant aceasta a întărit că e nevoie de o lege a transplantului şi de mai multă transparenţă.

VEZI AICI TOATE DECLARAȚIILE

About The Author