Selectați pagina

O femeie a decedat din cauza gripei, în București

O femeie a decedat din cauza gripei, în București

Primul deces din cauza gripei, în sezonul 2017-2018. O femeie în vârstă de 69 de ani, din București, a murit la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală, din cauza gripei. Din testele făcute în laboratorul spitalului, ar fi vorba de o gripă de tip B, dar sunt așteptate și confirmările de la Institutul Cantacuzino.

Femeia nu era vaccinată antigripal și avea mai multe boli, potrivit libertatea.ro.

În perioada 25 – 31 decembrie 2017 au fost înregistrate 30 de cazuri de gripă. În aceeași perioadă au fost raportate 5 cazuri de infecții respiratorii acute severe, potrivit Centrului Național de Prevenire și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute și a gripei, în octombrie 2017, și până în 31 decembrie au fost confirmate în laborator 17 cazuri de gripă: 15 de tip A și 2 de tip B.

În săptămâna 4-10 decembrie 2017 a fost confirmat primul caz de gripă din acest sezon. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din județul Constanța, cu o suferință medicală cunoscută, dar care nu era vaccinat antigripal.

Până în 31 decembrie au fost vaccinate gratuit 545.026 persoane.

Despre autor