Selectați pagina

O femeie din Botoșani a murit de gripă. Era mama unui copil de 12 ani

O femeie din Botoșani a murit de gripă. Era mama unui copil de 12 ani

O femeie de 40 de ani din Botoşani a murit din cauza gripei. Botoşăneanca s-a tratat empiric, acasă şi a ajuns la spital în stare gravă. A fost internată pe Terapie Intensivă dar astăzi dimineaţă a decedat. În urmă a rămas un copil de 12 ani.

O femeie de 40 de ani din judeţul Botoşani a decedat, în această dimineaţă, din cauza gripei. Femeia s-a îmbolnăvit acum o săptămână dar s-a tratat acasă. A ajuns la spital în ultima clipă, fiind internată pe Secţia de Terapie Intensivă. Medicii nu au avut însă cum să o mai ajute. Botoşăneanca decedată avea un copil de 12 ani, potrivit adevarul.ro.

Botoşăneanca decedată din cauza gripei locuia într-un sat din judeţul Botoşani. Avea 40 de ani şi suferea de diabet, fiind insulino-dependentă.Acum o săptămână s-a îmbolnăvit dar a decis să urmeze un tratament acasă. Starea acesteia s-a agravat însă. În cele din urmă femeia a ajuns în urmă cu două zile la spital în stare foarte gravă. A fost internată pe Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani, iar în această dimineaţă a pierdut lupta cu viaţa. Avea un copil de 12 ani. Ieri seară au fost vaccinaţi împotriva gripei şi soţul botoşănencei dar şi copilul.

A fost un caz cu formă foarte gravă, cu internare pe Terapie Intensivă. Era o persoană tânără, dar avea diabet şi atunci evoluţia a fost nefavorabil”, precizează medicul Valentina Morcov de la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean ”Mavromati”.

De altfel la Botoşani au fost mai mulţi pacienţi internaţi din cauza gripei. În momentul de faţă pe Secţia de Infecţioase se află încă doi pacienţi.

Am avut pacienţi internaţi cu gripă, cu diferite stadii de boală. Au fost şi forme uşoare cu evoluţie favorabilă sub tratament. Dar şi cu forme-moderat severe. Şi acum avem internaţi, cu evoluţie bună, spune medicul botoşănean.

Totodată specialiştii spun că gripa poate deveni mortală şi are o evoluţie în funcţie de vârsta pacientului, de probleme de sănătate asociate dar şi de momentul prezentării la medic.

Sunt pacienţi care vin după o săptămână, chiar mai mult. Netrataţi la domicilu sau trataţi empiric, fără consult la medicul de familie. Au luat antibiotice sau pur şi simplu ce aveau în casă, spune Valentina Morcov.

Medicii spun că simptomele gripei sunt următoarele.

Specific pentru gripă este debutul foarte brusc, durerile musculare deosebite,migrene, oboseală, slăbiciune, dificultăţi de respiraţie. În funcţia de evoluţia sau tipul gripei pot apărea şi manifestări mai aparte. Sunt persoane la care poate apărea o componentă digestivă, precum vărsături puternice, sau o componentă neurologică mai puternică, spune medicul Irina Alecu.

Despre autor