Selectați pagina

O femeie a fost înjunghiată în salon. Ce măsuri au luat reprezentanții spitalului

O femeie a fost înjunghiată în salon. Ce măsuri au luat reprezentanții spitalului

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi intenţionează să ia măsuri suplimentare pentru paza pacienţilor internaţi în unitatea medicală, după ce o femeie a fost înjunghiată în această săptămână.

Potrivit dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al spitalului, vineri, la prima şedinţă a Consiliului de Administraţie, se va discuta despre incidentul din spital, respectiv despre eficienţa şi vigilenţa angajaţilor firmei Pantera SRL, cea care asigură serviciul de pază în unitatea medicală, potrivit adevarul.ro.

Medicii sunt nedumeriţi de faptul că agresorul a intrat şi a ieşit din spital fără să fie observat de cei doi paznici.

Agresorul nu a fost nici identificat şi nici remarcat, conform declaraţiilor date de către cei doi paznici. Noi vom face o sesizare, pentru că nu mi se pare ceva normal ca, în cele din urmă, un serviciu de pază să dea din umeri şi să spună nu am văzut, nu ştim, nu cunoaştem. Îi găsim răspunzători pentru ce s-a petrecut tocmai pentru că acestea sunt atribuţiile serviciului de pază, să asigure paza şi protecţia. Vom face sesizare, a arătat dr. Hurmuzache.

Conducerea spitalului ieşean a decis după evenimentul de luni să închidă cu cheia pavilioanele după o anumită oră, seara. Pe viitor, se ia în calcul şi varianta unui proiect de acces pe bază de cartelă în clădirile spitalului. În plus, având în vedere că spitalul nu are supraveghere video, pe viitor se doreşte inclusiv dotarea unităţii cu camere de luat vederi.

Incidentul s-a petrecut la începutul acestei săptămâni. Un bărbat din Bacău a intrat într-un salon al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi şi şi-a înjunghiat fosta concubină. Femeia era internată cu fetița ei care avea rujeolă. Victima a ajuns în stare gravă în unitatea de primiri urgențe și a fost băgată direct în sala de operații.

În cauză, poliţiştii ieşeni au deschis dosar penal pentru tulburarea liniştii publice, furt calificat, folosirea fără drept de obiecte periculoase şi loviri sau alte violenţe. Agresorul a fost identificat în cursul zilei de marţi, 21 noiembrie, la Deva, într-un autocar cu destinaţia Germania.

Despre autor