Selectați pagina

O fetiță de doar patru luni a murit din cauza rujeolei. Micuța a luat boala de la mama ei

O fetiță de doar patru luni a murit din cauza rujeolei. Micuța a luat boala de la mama ei

Rujeola face o nouă victimă. O fetița de doar patru luni a murit a murit într-un spital din Craiova. Este al 27- lea deces înregistrat după ce epidemia de rujeola s-a declanșat anul trecut în țara noastră.

Fetița ar fi luat boala de la mama ei, în vârsta de 16 ani, care nu era vaccinată împotriva acestei boli. Bebelușul nu ajunsese încă la varsta la care este făcută imunizarea contra rujeolei, potrivit hotnews.ro.

Ea fusese adusă pe 19 mai la Spitalul Județean de Urgenta Craiova și era din mediul rural, dintr-o comunitate închisă.

Autoritățile vor face o anchetă epidemiologică, la fel ca în toate celelalte cazuri. De asemenea, se va încerca vaccinarea celor cu care fetita intra în contact, dacă acesția vor dori.

Majoritatea cazurilor de rujeolă sunt în comunități închise, nu frecventează școala, drept urmare nu au fost probleme în școli, a declarat, Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publica Dolj.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere ți Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania pana la data de 19.05.2017 era 6124.

Tot până vinerea trecută fuseseră înregistrate 26 de decese: 8 în jud. Timiș, 5 în jud. Arad, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin, 1 ân jud. Bihor, 1 în jud. Călărași, 1 în jud. Satu Mare, 1 în jud. Vaslui și 1 în Bucuresti.

S-au înregistrat cazuri de rujeola în 40 de judete.

Pentru această epidemie au fost blamate atât criza vaccinurilor, furnizate în număr extrem de mic medicilor de familie, cât si rata în scădere a vaccinării, o problema deosebit de pregnantă în comunitatile de romi din vestul țării, epicentrul epidemiei de rujeolă din Romania.

Dupa o lunga criza a vaccinurilor, ministrul Sănatătii, Florian Bodog, a anunțat vinerea trecuta ca România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic pâna la sfârsitul lui 2017, fiind transmise în teritoriu încă 109.000 de doze.

Despre autor