Selectați pagina

O grădiniță din Cluj a fost închisă temporar de inspectorii ANPC. Au găsit igrasie și mucegai. FOTO

O grădiniță din Cluj a fost închisă temporar de inspectorii ANPC. Au găsit igrasie și mucegai. FOTO

O grădiniță din Cluj a fost închisă temporar, după ce inspectorii ANPC au găsit igrasie și mucegai în sediul unde erau îngrijiți și educați copiii. În plus, a fost aplicată și o amendă în valoare de 20.000 de lei. Verificările s-au făcut în urma unei reclamații depuse de un părinte.

WhatsApp Image 2023 11 29 at 10.39.50 10
Grădinița a fost închisă temporar, până la remedierea problemelor

„Pe data de 27.11.2023 Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la un operator economic , care își desfășoară activitatea pe teritoriul județului Cluj.

Verificările s-au efectuat urmare a unei reclamații, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

Ținând cont de neregulile constatate, la Grădinița cu program prelungit Camigo ( Camigo 3), echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

  • 2 amenzi contravenţionale, în cuantum de 20 .000 lei
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, cu relocarea preșcolarilor la celelalte puncte de lucru începând cu data de 28.11.2023

În urma acțiunii, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:


-spațiile unde își desfășurau activitatea preșcolarii erau improprii prin existența igrasiei și a unui miros de mucegai înțepător


-lista meniu era incompletă, fără menționarea alergenilor


-substanțe dezinfectante și degresante depozitate în zona unde se desfășoară activitățile curente ale preșolarilor”, se arată în comunicatul transmis de comisarii ANPC.

WhatsApp Image 2023 11 29 at 10.39.51 1

Despre autor