Selectați pagina

O gravidă în nouă luni a fost preluată de un elicopter în Tulcea

O gravidă în nouă luni a fost preluată de un elicopter în Tulcea

O femeie gravidă în nouă luni a aşteptat timp de peste şase ore în comuna Beidaud din judeţul Tulcea un mijloc de transport pentru a ajunge la o unitate spitalicească, din cauza unui dop de zăpadă de pe un drum judeţean.

Femeia, în vârstă de 30 de ani, a fost transportată, potrivit directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), Dumitru Vâlcu, din localitatea de domiciliu, Sarighiol de Deal, până la Beidaud, acolo unde, de la ora 3,00, mijlocul de transport a aşteptat sprijin din partea societăţii de deszăpezire sau a altor instituţii ale statului, potrivit agerpres.ro.

Ulterior, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, ea a fost transportată în comuna Casimcea, de unde a fost preluată, în jurul orei 9,30, de un elicopter SMURD care a adus-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea.

De altfel, în noaptea de joi spre vineri, ISU Delta a preluat o gravidă în vârstă de 33 de ani din aceeaşi comună, drumul făcut de aceasta până la SJU Tulcea fiind de circa două ore, potrivit Inspectoratului.

Pe toate drumurile judeţene se acţionează, conform datelor făcute publice vineri de Consiliul Judeţean (CJ), cu 24 de mijloace.

Pe drumul judeţean 222E nu se poate circula din cauza unui dop de zăpadă de aproximativ 2 metri pe o distanţă de un kilometru, se menţionează în informarea autorităţii judeţene.

CJ Tulcea a încheiat anul trecut două contracte în valoare totală de circa 1,7 milioane de lei cu două societăţi comerciale, una din Buzău, iar cealaltă din Popeşti Leordeni, pentru deszăpezirea celor 30 de drumuri judeţene care au o lungime totală de 630 de kilometri.

Despre autor