Selectați pagina

O inițiativă de nota 10. Universitatea „Babeș-Bolyai” organizează o amplă campanie de donare de sânge

O inițiativă de nota 10. Universitatea „Babeș-Bolyai” organizează o amplă campanie de donare de sânge

O amplă campanie de donare de sânge, care se întinde pe parcursul a 5 zile va începe, de luni, la Centrul de Transfuzii Sanguine Cluj. Evenimentul, numit „Donăm împreună. UBB dă startul” este organizat de Universitatea „Babeș-Bolyai”, este adresat[ cadrelor univeristare și studenților și a ajuns deja la a treia ediție.

„Succesul înregistrat în urma ediţiilor anterioare şi interesul în creştere manifestat de studenţii noştri pentru donarea de sânge ne determină să continuăm acest program cu speranţa că vom creşte numărul donatorilor şi vom contribui la salvarea unor vieţi. Ne dorim ca studenţii să înţeleagă că donarea de sânge e un proces pe termen lung care trebuie realizat cu consecvenţă pentru a asigura o rezervă permanentă de sânge”, a declarat Paul Fărcaş, purtător de cuvânt al UBB

În cadrul primelor două ediţii ale campaniei ,,Donăm împreună, UBB dă startul”, au donat 342 de persoane, iar de sângele donat au beneficiat aproximativ o mie de persoane, au precizat reprezentanții UBB.

Cei care dorescc să se înscrie în campania de donare de sânge, o pot face dacă accesează formularul goo.gl/PQhHVz.

Județul Cluj este unul dintre județele care se confruntă frecvent cu criză de sânge, din cauză că există multe spitale și mulți pacienți care vin din toată țara să se trateze aici. Potrivit reprezentanților Centrului Regional de Transfuzii Cluj, în momentele când criza de sânge este prea mare, Centrul din Cluj împrumută sânge de la județele învecinate, unde cererea de sânge nu este așa de mare.

AICI găsiți lista cu actele necesare pe care trebuie să le aveți la dumneavoastră, dacă vreți să mergeți să donați

AICI puteți citi condițiile pe care trebuie să le îndepliniți dacă mergeți să donați sânge