Selectați pagina

O intervenție chirurgicală în cazul unei fetițe, amânată o lună de zile pentru că TOȚI chirurgii ortopezi din Spitalul de Copii Cluj erau în concediu.

O intervenție chirurgicală în cazul unei fetițe, amânată o lună de zile pentru că TOȚI chirurgii ortopezi din Spitalul de Copii Cluj erau în concediu.

O situație strigătoare la cer a avut loc, luna trecută, în Spitalul Clinic de Copii Cluj. O intervenție chirurgicală în cazul unei fetițe, ce a ajuns la Urgențe cu o fractură de mână, a fost amânată timp de o lună de zile, pentru că toți medicii chirurgi ortopezi ai Spitalului de Copii, erau în concediu, scrie adevărul.ro

Clujeanca Raluca Mureşan, mamă a trei copii, s-a prezentat, în 24 iulie, la Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca cu fetiţa sa care şi-a rupt mâna. Medicii au pus mâna în ghips , iar peste 7 zile, la primul control, medicii au constatat că s-a deplasat osul, dar starea fetiţei nefiind atât de rea, au decis să mai aştepte.

„Pe 7 august, mâna arata destul de bine, punem ghips circular, deşi pe radiografii am văzut ulterior că nu era chiar aşa de bine”, povesteşte femeia, pentru sursa citată.

Femeia a revenit la control și în 14 august, când ghipsul a fost înlocuit cu ateleă, deși mâna nu arăta bine. Iar mamei i se spune să revină cu fata la control în 2 septembrie. În 22 august, mama revine cu fetița la spital, pentru că micuța acuza dureri de mână. Abia atunci este trimisă de la Spitalul de Copii, la Spitalul de Recuperare, dar nu e primită pe motiv că acolo nu se ocupă de urgențe și nici locuri nu sunt, deoarece mare parte din medici sunt plecați în concediu.

Până la urmă fetiţa a fost operat la Recuperare pe 27 august după mai bine de o lună de la prezentarea la Urgenţe. Medicii au operat fetița, abia după ce Spitalul de Copii a trimis scrisoare că acolo nu se poate face operaţia.

„Din cauza că s-a aşteptat atât cei de la Recuperare au lucrat din greu sa refacă osul. O operaţie de circa 3 ore, pentru ca era sudat incorect. Cine ştie ce se întâmpla dacă aşteptam până în 2 septembrie când revenea din concediu unul dintre medicii de la Spitalul de copii”, a spus mama fetei pentru jurnaliștii adevarul.ro

Ce spun reprezentanții Spitalului de Copii

Reprezentanții Spitalului de Copii Cluj admit că pacientul a fost trimis spre Spitalul de Recuperare și nu ezită să dea vina pe… mama pacientei.

Citiți întregul răspuns pe adevărul.ro