Selectați pagina

O mămică acuză un medic pediatru din Cluj de agresiune sexuală

O mămică acuză un medic pediatru din Cluj de agresiune sexuală

Un medic de la Pediatrie II s-a ales cu dosar penal după ce mama unui băiețel, care a fost internat pe secția acestuia, i-a făcut plângere penală. Femeia susține că a fost internată săptămâna trecută la Clinica Pediatrie II, unde un medic s-a ocupat de tratamentul băiețelului ei. Joi și vineri, doctorul a insistat ca femeia să se dezbrace pentru a-i face o ecografie, deși el trebuia să consulte doar copii.

Vineri dimineața, medicul i-a transmis că o va externa pe ea și pe copilul ei și i-a cerut să îl urmeze în afara salonului. Doctorul i-a indicat să intre într-o altă cameră, unde a început să îi bage mâinile pe sub haine și să o pipăie în zona sânilor. Femeia a respins avansurile și a ieșit în fugă spre salonul unde se afla copilul ei. Și-a făcut bagajele, și-a luat copilul și a fugit la portar, unde și-a așteptat soțul să vină să o ducă acasă. În momentul în care soțul a aflat de avansurile făcute de doctor, acesta a sunat la Poliție și a mers să îl confrunte pe medic. Ulterior cei doi părinți au depus plângere penală împotriva lui.

Dimineața, a venit la vizite și ne-a spus că vom fi externați și că trebuie să îl urmez. M-am dus cu el pentru că am crezut că îmi dă foile de externare. M-a dus în camera unde se face ecografia, m-a poftit să intru prima și a venit din spate începând să îmi bage mâna pe sub haine și să urce spre sâni. Am încercat să îl opresc și insista să îmi atingă sânii. Am pus mâna pe clanță să ies și m-a oprit cerându-mi să îl pup. Am reușit să ies și mi-a spus că să ne vedem în 15 minute ”să continuăm de unde am rămas”. Am ajuns în salon mi-am luat copilul și lucrurile și am mers la portar unde mi-am sunat soțul, care a sunat la 112”, povestește pentru ziardecluj.ro, victima.

Reprezentanții spitalului nu au declanșat nicio anchetă deoarece plângerea nu se referă la actul medical.

În Pediatrie II, unde lucrează domnul doctor, nu a fost absolut nici un incident medical și nu s-a depus reclamație la direcțiune. Dacă sunt reclamații vis-a-vis de lucruri nemedicale, ele sunt cercetate ulterior. Ancheta va fi la nivel de Poliție. Din punct de vedere medical nu a existat un incident”, a declarat Daniela Drăgiciu, purtător de cuvânt Spitalul de Urgență pentru Copii.

Între timp, în acest caz s-a deschis un dosar penal.

A fost depusă o plângere la Poliţia Cluj-Napoca privind săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, faptă ce vizează un cadru medical din municipiu. S-a deschis un dosar penal şi se efectuează cercetări pentru stabilirea exactă a stării de fapt şi pentru luarea măsurilor legale. Medicul respectiv urmează să fie audiat de poliţişti, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan.

Despre autor