Select Page

O nouă aplicație îi ajută pe pacienți să își îndrepte spatele

O nouă aplicație îi ajută pe pacienți să își îndrepte spatele

O echipă de kinetoterapeuți din Iași a creat o aplicație inedită. Pentru că tot mai multe persoane au probleme cu spatele s-au gândit să-i ajute să își corecteze postura. Aplicația ”Îndreaptă spatele” îi ajută pe pacienți să aibă grijă de sănătatea lor. Ea poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil.

De câte ori ți s-a atras atenția să îndrepți spatele în viața ta? Mai întâi au fost părinții, apoi frații și surorile, iar uneori poate chiar prietenii. Dar știm că nu este ușor să îți aduci aminte să îndrepți spatele, mai ales când muncești în picioare sau la birou și ești mai concentrat pe muncă decât la postura ta.

Având în spate o echipă formată din kinetoterapeuți cu experiență și programatori dedicați unei posturi corecte și sănătoase, aplicația „ÎS” te va ajuta să îți corectezi postura prin notificări auditive și text, ba chiar mai mult te va ține la curent cu informații de la specialiști din domeniile recuperării medicale, nutriție și nu numai. Totul pentru a-ți îmbunătăți postura și sănătatea.

Pentru că atunci când muncești te concentrezi pe ceea ce lucrezi mai mult decât pe postura ta, coloana și musculatura spatelui tău suferă. De aceea aplicația îți vine în ajutor și îți dă libertatea de a alege să primești notificările în timpul programului tău de muncă și la frecvența alese de tine.

Vocea care te va îndemna să îndrepți spatele este chiar a kinetoterapeutului Alexandru Lefter. Poți alege un mesaj audio care îți place sau poți lăsa aplicația să te surprindă cu un mesaj diferit de fiecare dată cand primești o notificare.

De fiecare dată când respecți sfatul din notificare și îndrepți spatele mușchii spatelui tău lucrează, poate ca niciodată. De aceea durerile sub formă de „febră musculară” sunt absolut normale. Acestea mai sunt numite în cabinetele de specialitate și dureri de adaptare. Dacă durerile persistă după 1 lună de utilizare, există posibilitatea ca acestea să rezulte dintr-o afecțiune a spatelui existentă care nu se poate remedia doar cu ajutorul notificărilor. Producătorii aplicației promit reduceri pentru toți utilizatorii la serviciile de educație posturală și recuperare medicală, momentan doar pentru orașul Iași.

Îndreaptă Spatele poate fi descărcată gratuit din Play Store (pentru telefoane și tablete cu sistem de operare Android). Varianta pentru iOs (iPhone) se află în plină dezvoltare.

About The Author