Selectați pagina

Mii de copii au nevoie de ghete pentru iarnă. Începe o nouă ediţie a Campaniei “Încalță un copil de toamnă”, organizată de Mirela Retegan

Mii de copii au nevoie de ghete pentru iarnă. Începe o nouă ediţie a Campaniei “Încalță un copil de toamnă”, organizată de Mirela Retegan

În România, mii de copii nu au avut niciodată o pereche de încălţăminte potrivită pentru iarnă. Mulţi dintre ei, nu ajung niciodată la şcoală, toamna şi iarna, pentru că pur şi simplu nu au cum să străbată kilometri întregi prin apă, noroi şi zăpadă. La aceşti copii s-a gândit însă Mirela Retegan şi Fundaţia Zurli şi a lansat o nouă ediţie a campaniei “ÎNCALȚĂ UN COPIL DE TOAMNĂ”. Mirela Retegan speră ca până la începutul lunii decembrie să strângă, cel puţin, 15.000 de perechi de ghete care vor fi dăruite copiilor care au nevoie.

Mi se pare cea mai călduroasă campanie din România şi mai completă. Pentru că putem să atingem mai multe lucurui. În primul rând chiar putem să ajutăm nişte copilaşi care nu au cu ce să se încalţe şi peste o sută de mii de copii din ţara asta se duc flâmânzi la culcare şi petrec iarna fără încălţări care să le ţină de cald şi apoi îi învăţăm pe copiii noştri să dăruiască. Pentru că eu îi invit pe oameni să meargă cu copiii lor şi să cumpere ghetuţele împreună, pentru că ai lor copii să înţeleagă că există pe lumea asta copii care au nevoie de ajutorul şi de susţinerea noastră, a declarat Mirela Retegan, fondatoarea Fundaţiei Zurli.

Ghetele donate pot fi doar noi şi pot fi lăsate la centrele de colectare deschise, în toată ţara, sau trimise prin curier la sediile unde se colectează până în 3 decembrie. În plus, în pachetele se pot pune şi câteva dulciuri care nu se topesc, obiecte de igienă personală, o carte, mânuşi, fular, şosete sau orice crede donatorul că ar aduce o bucurie copilului.

Sunt familii în care copiii umblă cu aceeaşi pereche de încălţări şi aşteaptă să le vină rândul. Ni se pare ireal, nouă celor care avem cizme de ploaie, de zapădă, de vânt, de vreme uscată, nu îţi vine să crezi că sunt oameni care nu au o pereche de cizme. În acelaşi timp, eu fac apel în această campanie la toţi românii care au simţit măcar odată frig la picioruşe, când erau copii şi noi mai suntem generaţia care am trecut cu o singură pereche de cizme un sezon, poate două, trei şi le mai lipea cizmarul şi cârpea tata talpa ca să mai trecem încă iarnă cu ele sau rămâneau de la fraţii mai mari şi punea mama vată în faţă ca să nu fie foarte largi. La aceşti oameni fac apel să îşi amintească vremurile acelea şi să fie generoşi, să dea o mână de ajutor copiilor care în România, deşi pare de necrezut, încă mai există, a spus pentru ŞtiriMed, Mirela Retegan de la Gaşca Zurli.

Campania „Încalţă un copil de toamnă` este la a patra ediţie, iar până acum peste 25.000 de copii au primit o pereche de ghete noi.

Pachetele cu ghete pot fi lăsate la centrele de colectare din toat[ ţara dar şi din străinătate.. IATĂ LISTA AICI

Cei care nu au timp să cumpere şi ducă la centrele de colectare ghete pentru copii,pot face o donaţie în bani aici:

Benficiar: Fundația Zurli

Cont LEI RO70INGB0000999906701090

Cont EURO RO67INGB0000999910896976, ING BANK

Banca: ING Bank

Detalii tranzacție: campanie “ Încalță un copil, de toamnă” 2022

CITEŞTE ŞI SUPERPIETONII, UN SPECTACOL GAŞCA ZURLI, AJUNGE LA CLUJ. ZEBRA TONY FACE EDUCAŢIE RUTIERĂ PENTRU COPII ŞI PĂRINŢI

Despre autor