Selectați pagina

O nouă inimă pentru un jurnalist clujean. Medicii din Târgu Mureș i-au salvat viața

O nouă inimă pentru un jurnalist clujean. Medicii din Târgu Mureș i-au salvat viața

Un jurnalist clujean are o nouă șansă la viață. Bărbatul a fost salvat de către medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Târgu Mures. În cursul zilei de ieri el a fost supus unei intervenții complicate.

VEZI VIDEO

Mircea Roșca este un cunoscut fotoreporter din Cluj Napoca, ziarist activ, premiat cu permii pentru fotografie. Deși are 39 de ani, inima lui Mircea făcea probleme în ultima vreme și nu mai funcționa la parametri normali, și de aceea medicii l-au pus pe lista de transplant.

Joi, medicii din Târgu Mureș l-au chemat de urgență pe Mircea la Târgu Mureș, unde să efectueze mai multe teste de compatibilitate. Medicii aveau acceptul familiei unui alt tânăr de 21 de ani, din Brașov, pentru recoltarea cordului. Acesta a fost victima unui accident și a intrat în moarte cerebrală. Când i s-a cerut acceptul pentru donarea de organe, familia nu a stat prea mult pe gânduri și și-a dat acordul, scrie Foaia Transilvană.

Echipa medicală a fost condusă de celebrul profesor Horațiu Suciu care a scris un mesaj pe pagina sa de socializare.

Performanta medicala a colectivului Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant din Târgu Mures continua la cel mai inalt nivel si face cinste orasului si judetului nostru. În 8 octombrie s-a efectuat la Târgu Mures al treilea transplant cardiac din acest an. Intr-o perioada in care eforturile sistemului sanitar din Romania sunt concentrate pentru mentinerea sub control a pandemiei COVID 19 am reusit cu ajutorul unei echipe multidisciplinare pe care am avut onoarea sa o coordonez sa salvam o viata greu incercata a unui tânar de 39 de ani din Cluj, a spus profesorul Horațiu Suciu.

O echipa de chirurgi din Clinica de Chirurgie Cardiovasculara TgMures condusa de Sef Lucrari Dr Marius Harpa s-a deplasat in cursul noptii la Brasov de unde a prelevat cordul unui tânar in varsta de 21 ani, victima a unui nefericit accident. Cordul a ajuns pe calea aerului prin intermediul elicopterului SMURD la Tg Mures unde a fost transplantat cu succes pacientului de 39 de ani din Cluj-Napoca. Interventia a decurs 6 ore si 30 de minute si s-a incheiat cu succes. Multumesc intregului colectiv care s-a mobilizat si coordonat exemplar dovedind inca odata ca transplantarea inimii este acasa la ea la Târgu Mures.


Doresc sa subliniez gestul de generozitate si omenie a familiei greu incercate a tânarului donator care a inteles ca prin acest gest a reusit sa salveze mai multe vieti. Multumim SMURD pentru promptitudine si colaborarea excelenta. Inca odata inima medicinii românesti a batut la Târgu Mures, a subliniat profesorul.

Despre autor