Selectați pagina

O nouă Ordonanță Militară intră în vigoare. Se suspendă exporturile de alimente și cereale, iar piețele locale rămân deschise

O nouă Ordonanță Militară intră în vigoare. Se suspendă exporturile de alimente și cereale, iar piețele locale rămân deschise

O nouă Ordonanță Militară va intra în vigoare în România, a anunțat, joi seara, ministrul de Interne, Ion Vela. Iată care sunt principalele măsuri:

  • Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Spania și din Spania către România pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 14 aprilie 2020 măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat zborurilor de transport marfă corespondență umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență.
  • se suspendă exportul pentru următoarele produse, grâu, orz, ovăz, porumb, făină de grâu, soia, floarea-soarelui, ulei de semințe, zahăr, produse de brutărie și de patiserie, biscuiți, turte.
  • piețele agroalimentare rămân deschise.
  • în zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.
  • din aceasta seară este permisă circulația în afara locuinței a titularilor autorizațiilor de pescuit comercial pe Dunăre și în Marea Neagră și pentru comercializarea produselor rezultate din aceste activități.
  • este permisă circulația în afara locuinței pentru servicii de reparații auto.