Selectați pagina

O nouă sanșă la viață. Două adolescente au primit câte un rinichi sănătos la ICUTR Cluj

O nouă sanșă la viață. Două adolescente au primit câte un rinichi sănătos la ICUTR Cluj

Două tinere au primit o nouă șansă la viața. În urma unei prelevări de organe de la Oradea, rinichii au ajuns la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal. Donatorul, un baiat de 14 ani a intrat în moarte clinică după ce a  avut un accident cu bicicleta. Părinții au fost de acord ca organele să fie donate.

La noi s-au efectuat doua transplanturi la doua fetite de 14 respectiv 18 ani, aflate in regim de hemodializa de peste un an. Cred ca lumea realizeaza beneficiul transplantului de organe care practice salveaza vieți, a declarat Florin Elec, șeful Secției de Transplant Renal, Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal.

O adolescentă din Timișoara este pe listele de așteptare de doi ani și deja făcea dializă. Acum va putea duce o viață normală.

Ea a facut dializa aproape un an de zile, a fost greu mai ales la inceput si acum a fost transplantata azi noapte si este bine acum, a declarat mama tinerei de 14 ani.

Celălalt rinichi a ajuns la o tânără de 18 ani din Satu Mare care suferea de insuficiență renală de aproape 7 ani.

Acum 7 ani au început problemele. A fost înscrisă la Facultatea de Medicina Generală și atunci nu a mai apucat să dea, a apucat-o deja boala si nu a mai putut sa continue facultatea.Îi multumesc familiei care a donat pentru fetița mea și aș vrea să mă întâlnesc cu ei să îi cunosc odată, aspus tatăl tinerei de 18 ani

La Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj au fost efectuate 32 de transplanturi, în acest an.

Despre autor