Selectați pagina

O nouă secţie ATI se deschide la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj pentru bolnavi de COVID-19

O nouă secţie ATI se deschide la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj pentru bolnavi de COVID-19

O secţie nouă ATI cu 11 paturi va funcţiona de astăzi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.  Autorităţile au decis să ia aceste măsuri pentru că numărul pacienţilor cu Covid-19 creşte de la o zi, iar în judeţul Cluj locurile la ATI au fost complet ocupate zile trecute.  În plus, pe lângă noua secţie ATI, un tir cu 11 paturi va fi disponibil la nevoie.

Azi deschidem secția noua ATI cu 11 paturi la SCBI. Unitatea mobila este depozitata la sediul IGSU in București și poate sa ajungă la noi în câteva ore, fiindu ne alocată deja. In acest moment avem 3 locuri libere la ATI, plus cele 11 care se deschid azi, deci un total de 14, a declarat Mircea Abrudean prefectul Clujului.

În judeţul Cluj, 202 persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19 din care 188 sunt internate în spitale. În ultimele 24 de ore au fost înegistrate 24 de cazuri noi. În secţiile ATI sunt internate 11 persoane din care 8 din judeţ.

La nivel naţional la ultima raportare au fost 1120 de cazuri de COVID-19. De altfel în fiecare zi, numărul bolnavilor depăşeste 1000.

Despre autor