Selectați pagina

Cum recunoașteți oboseala psihică și care sunt remediile?

Cum recunoașteți oboseala psihică și care sunt remediile?

Când mintea este suprasolicitată, apare epuizarea psihică. Problemele cotidiene, căutarea continuă de soluții pentru a ne ușura viețile, termenele limită pe care trebuie să le respectăm, dar și statul mult în trafic sunt principalii cauzatori de stres, factorul principal al oboselii psihice. Nu degeaba auzim tot mai des expresia “am îmbătrânit doi ani stând în trafic” la persoanele tinere. Epuizarea psihică poate să ne facă să ne simțim în etate, de aceea, zilnic ar trebui să încercăm să evităm factorii cauzatori de stres.

Așadar, oboseala psihică se instalează după o perioadă îndelungată în care volumul sarcinilor zilnice depășește capacitatea creierului de procesare și de îndeplinire corespunzătoare a acestora. Cele mai frecvente manifestări ale acesteia sunt reprezentate de:

  • lipsa motivației;
  • insomnia;
  • blocajul mintal, lipsa concentrării;
  • starea de iritabilitate;
  • dereglările alimentare (mâncatul compulsiv sau dimpotrivă inapetența).
  • Cum se instalează oboseala psihică
  • Oboseala psihică nu are loc deodată, ci se acumulează treptat, în timp. Aceasta afectează productivitatea și funcția cognitivă, influențând reglarea emoțională, adică capacitatea de a controla emoțiile, precum și performanța fizică.

Când perioada de epuizare este instalată deja de câteva săptămâni și organismul nu mai reușește să-și recapete energia sau sa producă energia necesară pentru îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi, este nevoie să ajutăm la stimularea acesteia. În acest caz, suplimentele alimentare pot ajuta la combaterea oboselii psihice.

Remediul pentru combaterea oboselii psihice


Tonico Forte aduce un aport de substanțe nutritive care susțin organismul în perioade de surmenaj fizic și intelectual, convalescență, stări de slăbiciune. Acest supliment alimentar fără zahăr, cu îndulcitor, conține o formulă complexă, pe bază de patru aminoacizi (arginină, fosfoserină, glutamină, asparagină) și vitamina B12. Aminoacizii sunt compușii chimici care intră în alcătuirea proteinelor. Proteinele stau la bază structurii celulelor vii și participă la procesele metabolice esențiale din organism. Acest produs este recomandat și pentru copiii de peste 12 ani.

Vitamina B12 contribuie la metabolismul energetic normal, la procesul de diviziune celulară, la menținerea sănătății psihice, la formarea normală a globulelor roșii, la metabolismul normal al homocisteinei, la funcționarea normală a sistemelor nervos și imunitar, la reducerea oboselii și extenuării.

În perioadele stresante, precum cele în care avem de dat examene sau când avem de dus la bun sfârșit anumite proiecte profesionale, dar și când apare „astenia de primăvară”, este foarte important să avem grijă de sistemul nostru imunitar. Susținătorul nostru este Tonico Forte, suplimentul alimentar care ne oferă energie și ne ajută să ne concentrăm întreaga zi și are un gust delicios de căpșune. Produsul se poate achiziționa din farmaciile Catena sau online, de pe Catena.ro, prin intermediul partenerilor online.

CITEȘTE ȘI: FLORILE REDUC STRESUL ŞI ANXIETATEA. CE PLANTE RECOMANDĂ SPECIALIŞTII

Despre autor