Selectați pagina

Medicii clinicii Ofta Medical Clinic oferă voluntar și gratuit consultații și ochelari refugiaților ucraineni

Medicii clinicii Ofta Medical Clinic oferă voluntar și gratuit consultații și ochelari refugiaților ucraineni

Doi medici oftalmologi ai clincii Ofta Medical Clinic au oferit, joi, gratuit, consultații ucrainenilor cazați în centrul pentru refugiați, amenajat la Hotel Granata în Cluj-Napoca. Cei mai mulți pacienți au fost copii, în cazul unora dintre ei fiind identificate probleme de vedere ce necesită purtarea imediată a ochelarilor.

Dr. Rareș Bodnariuc și Dr. Svetlana Znaceni, care este și vorbitoare de limba rusă, au amenajat în incinta centrului un mini cabinet oftalmologic, unde au stat de vorbă cu pacienții ucraineni, i-au consultat și le-au prescris ochelari celor care au nevoie. În plus, medicii au dus cu ei și aparatură special concepută pentru consultarea copiilor.

ofta medical clinic
Copiii refugiați au fost consultați cu aparatură specială, dusă în centru de medicii de la Ofta Medical Clinic

„Sunt copii care au probleme cu ochii, au dioptrii mari, au nevoie de ochelari ca să li se corecteze vederea, cum este cazul acestei fetițe. Are 11 ani și dioptrii de 4. Am înțeles că a purtat ochelari, dar a plecat din Ucraina fără ei. Poate fi și un factor genetic, în cazul ei, mama mi-a spus că tatăl fetei are probleme cu vederea, așadar este nevoie să intervenim cu ochelari, cât mai repede”, a spus Dr. Svetlana Znaceni, medic oftalmolog în cadrul Ofta Medical Clinic și omul care a asigurat comunicarea între refugiați și echipa medicală

ofta medical clinic
Fetița consultată de medicii de la Ofta Medical Clinic va avea ochelari, oferiți de echipa medicală

Dr. Rareș Bodnariuc este cel care a avut inițiativa de a oferi necondiționat asistență medicală de specialitate oamenilor fugiți din calea războiului din Ucraina. Și spune că, alături de colegii săi, va oferi consultații, în centrele de refugiați sau în clinică, ori de câte ori va fi nevoie.

„Sunt oameni care au nevoie de noi, iar noi putem să îi ajutăm, așa că, de ce să nu o facem? Unii pacienți, de astăzi, aveau unele investigați făcute în Ucraina, cum este cazul unei doamne care are nevoie de examinări mai complexe și o vom duce la noi în clinică unde va beneficia de investigații și tratament. Alți pacienți au nevoie de ochelari., mulți dintre ei copii. Îi vom duce și pe ei în clinică, să își aleagă ramele, să punem lentilele potrivite. Totul este gratuit, nu trebuie să plătească nicio investigație și nici ochelarii”, a spus pentru ȘtiriMed, Dr. Rareș Bodnariuc, fondatorul Clinicii Ofta Medical Clinic.

ofta medical clinic
Dr. Rareș Bodnariuc, medic oftalmolog, fondatorul Clincii Ofta Medical Clinic

Toți refugiații ucraineni care au nevoie de consultații oftalmologice se pot adresa Clinicii Ofta Medical Clinic din Cluj, AICI sunt datele de contact, pentru programări.

Hotelul Granata din Cluj-Napoca a fost transformat în centru umanitar pentru refugiații ucraineni. Aceștia primesc acolo consultanță, sprijin juridic, mâncare și asistență medicală. Acum, acolo sunt cazați peste 70 de refugiați, majoritatea fiind mame și copii.

hotel granata
Hotel Granata din Cluj a fost transformat în centru umanitar

CITEȘTE ȘI: OFTA MEDICAL CLINIC SPRIJINĂ CAMPANIA „MEDICINĂ ÎN ROMÂNIA RURALĂ”, INIȚIATĂ DE ȘTIRIMED