Selectați pagina

Ofta Medical Clinic sprijină campania „Medicină în România rurală”, inițiată de ȘtiriMed

Ofta Medical Clinic sprijină campania „Medicină în România rurală”, inițiată de ȘtiriMed

Clinica de oftalmologie Ofta Medical Clinic a decis să sprijine campania de informare, derulată de ȘtiriMed, „Medicină în România rurală.

„Un citat celebru ne amintește să fim buni, ori de cate ori se poate, și că întotdeauna se poate, iar cu acest lucru in minte am decis să ne alăturăm campaniei „Medicină în România rurală”. Prin natura profesiei pe care o exercităm, iubim oamenii, avem cu toții bunici care locuiesc în mediul rural, stim că nu toată lumea are acces facil la cabinete sau clinici dotate corespunzător și suntem fericiți că putem să dăm o mână de ajutor. Credem cu tărie în importanța prevenției, credem că oricine are dreptul la servicii medicale de calitate și misiunea noastră declarată este de a îmbunătăți calitatea vieții celor care ne sunt pacienti, printr-o vedere bună. De asemenea, suntem recunoscători pentru toate lucrurile bune din viețile noastre și ne dorim sa dăm mai departe din ceea ce noi avem deja”, a declarat Dr. Rareș Bodnariuc, fondatorul Ofta Medical Clinic

Dr. Rareș Bodnariuc
Dr. Rareș Bodnariuc, medic specialist Oftalmologie, fondatorul Clinicii Ofta Medical Clinic

Grație acestui parteneriat încheiat cu Ofta Medical Clinic, jurnaliștii ȘtiriMed vor realiza, timp de trei luni, reportaje și materiale informative, despre accesul oamenilor din România rurală, la servicii medicale.

Despre Ofta Medical Clinic

„Am creat Ofta Medical Clinic din pasiune pentru ceea ce știm să facem la nivel de excelență și pentru a veni în ajutorul pacienților prin experiența medicilor noștri și aparatura de ultimă generație de care dispunem în tratarea bolilor de ochi”, a explicat fondatorul clinicii, Dr. Rareș Bodnariuc

În clinicile din Cluj-Napoca și Bistrița se pot efectua consultații și investigații oftalmologice atât pentru copii, cât și pentru adulți, dar și intervenții chirurgicale (non-invazive, minim invazive sau invazive), pentru tratarea multor afecțiuni, de la cataractă și glaucom, pana la afecțiuni rare.

Despre campania „Medicină în România rurală”

medicină în România rurală
„Medicină în România rurală”, o campanie de informare derulată de ȘtiriMed

În orașele mari ale României, oamenii au acces la spitale și la doctori renumiți. Sistemul sanitar, așa văduvit de resurse, există. Doctorii sunt acolo, la unul, doi, trei kilometri distanță de locuințele orășenilor. Dar la țară? În România rurală? Cum se face medicină? Unde merg oamenii când îi doare în piept subit? Când copilul cade și își fracturează glezna?

Răspunsul ar putea fi: la medicul de familie. Da, dar câți pacienți are în grijă un medic de familie dintr-o comună? Ar putea suna la Ambulanță? Da, dar durează ore, uneori mai mult de 20, până când un echipaj liber ajunge într-un sat de la marginea unui județ, de exemplu.

Dăm, astăzi, drumul unei campanii de informare în urma căreia vrem să vedem cum arată Medicina în România rurală. Cine o finanțează? Cum și cine îi tratează pe bolnavii noștri de la sate? Cine are grijă de dinții lor? Cine le face prevenție? Cum și când își fac analize de sânge, un ecograf, un EKG.

Veți vedea în perioada următoare, pe ȘtiriMed, mai multe materiale despre sistemul sanitar din comunele țării. Despre sate văduvite de medici, dar și despre primari buni manageri, care investesc în sănătatea oamenilor care i-au ales. Materiale despre cum ar trebui să arate Medicina în România rurală și despre rolul pe care ar trebui să îl joace prevenția.

Vă invităm să ne urmăriți.

Aveți idei despre cum ar trebui îmbunătățit sistemul sanitar în România de la țară? Nu ezitați să ne scrieți. Vom duce ideile voastre mai departe, către decidenți.

Aveţi exemple de bune practici în mediul rural? Poate un medic dedicat, un super dispensar sau un loc unde pur şi simplu vă simţiţi trataţi ca la cinci stele? Scrieti-ne pe contact@stirimed.ro şi vă vom face cunoscută povestea sau experiența.

CITEȘTE ȘI: DR. RAREȘ BODNARIUC, MEDICUL CARE A DESCHIS ÎN CLUJ O CLINICĂ OFTALMOLOGICĂ DE 1 MILION DE EURO: „SĂ TE SIMȚI ÎMPLINIT CÂND AJUȚI PE CINEVA. ASTA AR TREBUI SĂ FIE PRINCIPALA TRĂSĂTURĂ DE CARACTER A UNUI MEDIC”

Despre autor